Highlights: Week 47 met PlayStation 5, Steam Link en Super Smash Bros. Ultimate

Met nog slechts vijf weken op de teller neemt de hype rond menig triple A-game enigszins af. Gelukkig staan er nog wat pareltjes op de releasekalender, maar je wekelijkse dosis Red Dead Redemption 2 is iets van het verleden. Dat wil echter niet zeggen dat er geen nieuws meer is. In tegendeel zelfs! Ook week 47 stond weer bol van de nieuwtjes. Wat dacht je bijvoorbeeld van de PlayStation 5, de bomvolle special edition van Super Smash Bros. Ultimate en het stopzetten van de Steam Link?

De week begon met een lekker gerucht. Reddit-gebruiker RuthennicCookie4, die ook het nieuws omtrent de afwezigheid van Sony op de E3 wist te melden, kwam naar buiten met meer opmerkelijk nieuws. Zo zou PlayStation aankomend jaar de PlayStation 5 gaan onthullen op diens eigen PSX 2019-event. Zou dat de reden zijn waarom PlayStation ervoor kiest om niet aanwezig te zijn op de E3? Terwijl de één op het punt staat om een nieuwe console aan te kondigen, besluit de ander om er de stekker uit te trekken. Valve heeft officieel de productie van de Steam Link stopgezet. De apparaatjes gingen al tijdens diverse sales voor een dubbeltje over de toonbank. Een aantal Amerikanen kunnen zich wellicht nog gelukkig prijzen, daar zijn ze namelijk nog verkrijgbaar. De Europese voorraad is volledig opperdepop.

onbekend

Afgelopen week mocht ik eigenhandig aan de bak met Sid Meier’s Civilization VI. De Switch-game kwam helaas zonder uitbreidingen, maar de pc-versie staat gelukkig niet stil. Op Valentijnsdag krijgt CIV VI namelijk diens tweede uitbreiding; Gathering Storm. Goed nieuws voor de singles dus! Ander goed nieuws kwam uit de stallen van Skybound Games. De ontwikkelaar nam het stokje van Telltale Studio over omtrent de ontwikkeling van The Walking Dead: The Final Season. De productie is weer officieel begonnen. Episode 3: Broken Toys en Episode 4: Take Us Back zijn officieel in de maak. Een releaseschema volgt spoedig.

onbekend

Eerder deze maand kondigde Blizzard aan te werken aan een aantal mobiele games. Nu sijpelt er naar buiten dat Blizzard werkt aan een Pokémon GO-achtige game die zich moet afspelen in de Warcraft-setting. Het ontwikkelteam is blij met de nieuwe koers van Blizzard, maar of de fans dat zijn, valt te betwijfelen. En dan de klapper van de week. Super Smash Bros. Ultimate krijgt een limited edition die menig Nintendo-fan doet kwijlen van hebberigheid. De game krijgt namelijk een ultra zeldzame editie die gepaard komt met 63 amiibo! Elf van de fighters missen, maar er zitten al een aantal nieuwe tussen. Zo zien we King K. Rool, Piranha Plant en Ridley in de line-up. Momenteel staat het pakket op de Japanse Amazon-site zonder prijskaartje. Er zijn slechts vijftig stuks, dus goedkoop gaan ze zeker niet zijn!

onbekend

En dat was het alweer. Wat is bij jou het best (of slecht) in de aard gevallen? Is het het gerucht omtrent de PlayStation 5, de productiestop op de Steam Link of die dikke Super Smash Bros. Ultimate Limited Edition? Laat het weten ergens op het internet! Volgende week zijn we weer terug met het nieuws van week 48!

Over auteur Rudy Wijnberg

Rudy Wijnberg Als het gaat om passief sporten is Rudy een kei gezien hij regelmatig menig vechtersbaas tegen de vloer nokt en tanden laat rapen. Toch is hij niet vies van andere genres. Onder het motto “je moet toch alles in je leven geprobeerd hebben” experimenteert onze Amsterdammer zo nu en dan eens wat. Niet altijd even succesvol, geduld is namelijk niet echt zijn sterkste punt, net als een gracieuze winnaar zijn gedurende menig fighter…

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?