Highlights: Week 5 met gratis line-ups, Project Z en Mario Kart Tour

Geplaatst: 3 februari 2019 14:00

Zo was het nog 2018 en zo zitten we alweer in februari van 2019. De tijd vliegt voorbij, maar niet zonder het nodige nieuws. Ook week 5 kwam namelijk gepaard met de nodige nieuwtjes. Zo was Bandai Namco lekker op dreef met het nieuws omtrent Project Z en de registratie van RAD. Daarbij zijn de laatste paar dagen van de maand natuurlijk niet compleet zonder de presentatie van de Games With Gold en PlayStation Plus line-up. Iets gemist? No problemo, dit zijn de highlights van week 5.

Een aantal dagen geleden werd Project Z onthuld. De actie RPG omtrent Dragon Ball Z zit eraan te komen, maar blijkbaar krijgen we deze eerder dan verwacht. Project Z moet namelijk dit jaar nog verschijnen. Die aankondiging kwam gepaard met onderstaande trailer die ons alvast lekker moet maken. Bandai Namco was echter nog niet klaar. Diezelfde dag vroeg de uitgever namelijk ook een handelsmerk voor drie RAD-logo’s aan. Voor wat het precies is, is het nog niet duidelijk, maar aan de logo’s te zien, gaat het om een game die te maken heeft met flink wat atomische krachten.

Valve verliest wederom wat terrein. Het is nu al meermaals voorgekomen dat uitgevers games niet langer op Steam uitbrengen. De nieuwste mokerslag komt van Deep Silver. Metro Exodus verschijnt voor de pc namelijk exclusief in de Epic Games Store. Blijkbaar zijn de uitgevers meer tevreden met het verdienmodel dat Epic Games te bieden heeft. Daarmee verliest Steam wederom een grote game dankzij diens service. Of de provider met een tegenantwoord komt, is vooralsnog onduidelijk.

Ook de Nintendo Switch kwam weer menigmaal in het nieuws. Zo is Super Smash Bros. Ultimate toe aan zijn eerste DLC-vechter. Piranha Plant is vanaf heden officieel speelbaar, maar komt niet zonder gebreken. Een aantal spelers kwam namelijk met corrupte save files te zitten wanneer deze nieuwe vechtersbaas in de All Star-modus gebruikt werd. Nintendo adviseert dan ook om deze modus voorlopig even niet te spelen. Terwijl menig persoon nog lekker bezig is met Darksiders 3, verklapt THQ Nordic per ongeluk dat ze werken aan Darksiders: Warmastered Edition voor de Nintendo Switch. De trailer werd voortijdig op de perssite geplaatst en spoedig weer verwijderd. Maarja, een rip zit in een klein hoekje.

De laatste week van de maand staat bekend om de aankondiging van de gratis line-ups. Zowel PlayStation als Xbox hebben een mooie voor februari klaarstaan. De Games With Gold line-up bevat Bloodstained: Curse of the Moon, Super Bomberman R, Assassin’s Creed Rogue en Star Wars Jedi Knight: Jedi Academy. De PlayStation Plus line-up lijkt wat sterker uit de bus te komen met Hitman: The Complete First Season, For Honor, Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots, Divekick, Gunhouse en Rogue Aces. Welke wint volgens jou de februari battle?

Dead or Alive 6 verschijnt dan eindelijk op 1 maart, maar deze game komt niet alleen. De betaalde versie wordt namelijk vergezeld met een gratis versie. Deze Core Fighters-editie bevat een handjevol vechtersbazen en is volledig gratis speelbaar. Het is overigens niet de eerste keer dat dit gedaan wordt. Dead or Alive 5 had namelijk ook een Core Fighters-editie. En dan sluiten we af met wat minder nieuws. Mario Kart Tour verschijnt helaas niet in maart. De mobiele Mario Kart-game moest in maart verschijnen, maar helaas is de game nog niet klaar voor een release. De game is verschoven naar de zomer van 2019. Vooralsnog is er niet veel informatie over de mobiele Kart game van Nintendo.

Dat was het alweer lieve mensen. Week 5 zit er op, maar niet getreurd. Week 6 staat namelijk te trappelen om van start te gaan. Wat is volgens jou het lekkerste nieuws van week 5? Zit jij te wachten op Project Z, of ga je toch lekker voor de Core Fighters-editie van DOA 6? Misschien wel belangrijker; wie wint de gratis line-up battle van februari? Is het PlayStation met For Honor en Hitman Season 1 of Xbox met Bloodstained: Curse of the Moon en Super Bomberman R? Laat het weten!

Rudy Wijnberg Head of Media

Als het gaat om passief sporten is Rudy een kei gezien hij regelmatig menig vechtersbaas tegen de vloer nokt en tanden laat rapen. Toch is hij niet vies van andere genres. Onder het motto “je moet toch alles in je leven geprobeerd hebben” experimenteert onze Amsterdammer zo nu en dan eens wat. Niet altijd even succesvol, geduld is namelijk niet echt zijn sterkste punt, net als een gracieuze winnaar zijn gedurende menig fighter…

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord