Highlights: Week 9 met nieuwe Pokémon games en gratis line-ups

De maanden vliegen voorbij alsof het niets is. De derde maand van het jaar is van start gegaan en ook deze maand komt gepaard met het nodige nieuws. Zo kregen we traditiegetrouw de gratis line-ups van zowel PlayStation als Xbox, werden Pokémon Sword en Pokémon Shield aangekondigd en werkt Fortnite aan een comeback. Heb jij niet alles meegekregen? Dan is het hoog tijd dat je de highlights even doorneemt.

Zoals velen van ons weten, werkt Obsidian Entertainment hard aan een nieuwe RPG. The Outer Worlds is vooralsnog gehuld in veel mysterie, maar de Steam-pagina lijkt plots de releasedatum te hebben onthuld. Er stond namelijk dat de game moet verschijnen op 6 augustus aanstaande. Niet veel later werd de datum weer weggehaald, maar het internet weet en ziet alles. Een game die ook eindelijk een releasedatum kreeg, is Final Fantasy VII. Nee, niet de remaster, maar het origineel dat deze maand nog op de Xbox moet verschijnen. Final Fantasy VII verschijnt op 26 maart voor de Xbox One en Nintendo Switch.

onbekend

Terwijl menig persoon van het zonnetje aan het genieten was, kwam The Pokémon Company opeens met het idee om een Pokémon Direct te organiseren. Verwachtingen waren hooggespannen en jawel, daar zijn dan Pokémon Sword en Pokémon Shield. De twee games verschijnen eind dit jaar exclusief op de Nintendo Switch en moeten de nodige verbeteringen met zich meebrengen. De games spelen zich af in een geheel nieuwe regio en bevat natuurlijk ook weer een shitload nieuwe Pokémon. De eerste drie starters hebben we al mogen aanschouwen in onderstaande trailer.

Fortnite verliest langzaamaan tractie. De populaire Battle Royale-game heeft een verlies van 48 procent geleden in januari ten opzichte van december. Wellicht logisch aangezien het vierde kwartaal bol staat van de feestdagen gekte. Toch lijkt Epic Games zich ergens wel aan te passen. Apex Legends wint terrein en dat lijkt Epic toch te merken. Een ding waarin Apex Legends zich namelijk weet te onderscheiden is het uitstekende ping systeem. Nu is er goed nieuws, want ook Fortnite-spelers kunnen naar hartenlust pingen. De game is namelijk in het achtste seizoen voorzien van dit systeem.

Over verbeteringen gesproken. Red Dead Online is voorzien van een grote update. De online variant is nog niet geheel perfect, maar Rockstar doet zijn uiterste best om hier verandering in te brengen. Zo is de spelersradar helemaal aangepast, is er een verbeterd Law & Bounty-systeem en zijn er nieuwe evenementen. Ook Call of Duty Modern Warfare 2 lijkt op de nodige verbeteringen te azen. De klassieke shooter lijkt namelijk een remaster te krijgen. COD Modern Warfare Remastered werd behoorlijk goed ontvangen en nu duikt er opeens een PEGI-classificatie op die heeft verraden dat de game hoogstwaarschijnlijk in de pijplijn zit.

Het einde van de maand staat natuurlijk ook bekend om het bekendmaken van de gratis line-ups. Ook dit keer is het feest. PlayStation Plus-bezitters kunnen op 5 maart namelijk met Call of Duty Modern Warfare Remastered en The Witness van start. Helaas slaat PlayStation de PlayStation 3- en Vita-bezitters over vanaf deze maand. Ook Xbox-eigenaren krijgen het echter druk deze maand. Zij kunnen namelijk op 1 maart van start met Adventure Time: Pirates of the Enchiridion en Star Wars Republic Commando. Vanaf 16 maart vullen Plants vs. Zombies Garden Warfare 2 en Metal Gear Rising: Revengeance de line-up aan.

En dat waren alweer de highlights van week 9. Zijn de nieuwtjes een beetje naar je zin? Wie pakt de titel voor beste line-up van maart, is het PlayStation of Xbox? Laat het weten in de comments!

Over auteur Rudy Wijnberg

Rudy Wijnberg Als het gaat om passief sporten is Rudy een kei gezien hij regelmatig menig vechtersbaas tegen de vloer nokt en tanden laat rapen. Toch is hij niet vies van andere genres. Onder het motto “je moet toch alles in je leven geprobeerd hebben” experimenteert onze Amsterdammer zo nu en dan eens wat. Niet altijd even succesvol, geduld is namelijk niet echt zijn sterkste punt, net als een gracieuze winnaar zijn gedurende menig fighter…

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?