Indieaan: A Druid's Duel


De Indieaan is een verhalenverteller, deelt graag zijn mening en wil iedereen bekend maken met de beste, leukste en mooiste indiegames. Hij gaat regelmatig op pad om de nieuwste indiegames aan de tand te voelen en te checken of deze tot de zojuist genoemde categorie behoren. Bovendien zal de Indieaan niet schromen zijn ongezouten mening hierover te geven. De Indieaan spreekt deze keer over A Druid's Duel.

A Druid's Duel is een turn-based strategiespel, ontwikkeld door Thoughtshelter Games en uitgegeven door Surprise Attack, waarin je met andere groepen druïdes om territorium moet strijden. Dit gebied staat bekend als The Realm of Six Seasons, welke de druïdische kalender volgt. Deze zes seizoenen hebben gevolgen voor het terrein, dit verandert dus constant. Jouw druïdes moet dus dit gebied het jouwe maken.

onbekend

Landjepik

Als je wilt winnen, moet je gebied hebben. Dit gebied geeft je in de game steeds meer mana, waarmee je druïdes en vaardigheden kunt activeren. De gebieden neem je in door er met jouw druïdes overheen te lopen, waarna het gebied van kleur verandert. Hoe meer gebied je in een level hebt, hoe meer mana je tot je beschikking hebt. Dit klinkt redelijk simpel, maar dat is het niet. De game heeft dan ook meer gemeen met een soort schaakspel. Je pakt steeds meer gebiedjes in en krijgt zo elke beurt meer mana om uit te geven. Dit geeft naar mijn mening een interessante laag aan de game, daar je met deze mana je strategie snel uit kunt breiden.

Druïdes

De druïdes zijn er in verschillende soorten, elk met hun eigen speciale vaardigheden. Zo kunnen ze bijvoorbeeld van gedaante veranderen. De basisdruïde kan bijvoorbeeld in een wolf veranderen die snel over vakjes kan bewegen om zo deze te claimen voor jouw team. Of een druïde die in een adelaar kan veranderen om zo snel andere stukken te slaan of om op afstand vijanden uit te schakelen. De druïdes hebben één ding gemeen: in menselijke vorm lopen ze slechts één vakje. Je moet dus slim gebruik maken van je mana om vaardigheden te gebruiken en druïdes te kopen.

onbekend

Easy to learn, hard to master

A Druid's Duel is zo'n typisch spel wat een makkelijke mechanic heeft maar erg moeilijk is om compleet onder de knie te krijgen. De AI is erg goed, en zelfs op de makkelijkste Novice-setting heb ik regelmatig het level moeten herstarten omdat ik verloor. Echter is de schaakspelachtige denkwijze er een die deze game er een maakt met veel diepgang. De multiplayerversie van de game is zowel online als via hotseat offline speelbaar. Het voordeel hier is dat de menselijke fout de anders meedogenloze AI vervangt.

A Druid's Duel is uit pc voor het zachte prijsje van 9,99 euro.

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?