Indieaan: Fight the Dragon


De Indieaan is een verhalenverteller, deelt graag zijn mening en wil iedereen bekend maken met de beste, leukste en mooiste indiegames. Hij gaat regelmatig op pad om de nieuwste indiegames aan de tand te voelen en te checken of deze tot de zojuist genoemde categorie behoren. Bovendien zal de Indieaan niet schromen zijn ongezouten mening hierover te geven. De Indieaan spreekt deze keer over Fight the Dragon.

De laatste tijd kom ik steeds vaker indiegames tegen die elementen van 'bekendere' games in één game stoppen. Denk maar aan RIVE of Guns, Gore & Cannoli. Zo is ook bij Fight the Dragon het geval dat ik een vleugje Diablo proef en wat Minecraft herken. Vooral in het uiterlijk zal je Minecraft herkennen, het blokkerige uiterlijk en de mogelijkheid om jouw eigen wereld te bouwen en te delen. Maar grafisch is het niet te vergelijken, Fight the Dragon is wel iets meer gepolijst dan Minecraft met wat actievere belichting. Diablo kan je herkennen aan het zicht van bovenaf en de skills, wapens en armor die te upgraden zijn. Alleen is deze game geen typische point 'n click-RPG, want hier is het de bedoeling dat je actief moet aanvallen en verdedigen. Zo kan je door weg te bewegen van een vijand ook daadwerkelijk een aanval ontwijken, en als je net de verkeerde kant op staat zal je geen damage aanrichten omdat je de vijand simpelweg niet kan raken.

Ik heb net de vergelijking aangehaald met Minecraft. Het klinkt raar om Minecraft te combineren met Diablo, maar het slaagt er wel in. Zo kan je naast jouw eigen wereld bouwen ook zelf missies maken en deze spelen en delen met anderen. Zo kunnen anderen in co-op jouw missies spelen, dit gaat tot vier personen. Of je kan er voor kiezen om lokaal op één apparaat met twee gamers te spelen, denk aan het ouderwetse splitscreen wat wij vroeger allemaal deden. Het grappige aan zelf werelden maken is ook het bepalen van NPC's of toevoegen van treasurechests. Zo kan ik mijzelf voorstellen dat er genoeg pittige missies zullen verschijnen waar genoeg gamers hun handen vol aan zullen hebben.

Co-op is natuurlijk geweldig en verschrikkelijk leuk om te doen. Maar sommigen, waaronder ik, willen ook weleens even alleen gamen. Daarvoor is de singleplayer een heel goede optie. Voorgebakken missies die uiteenlopen in moeilijkheid. In weze is jouw thuisbasis het begin en kies je op een raster jouw volgende missie. Je weet van tevoren niet welke dat is en waar je aan begint, maar dat wordt maar al te snel heel duidelijk. Het is een klein verrassingselement die goed valt. Een heel handige manier om bekend te worden met de game, te levelen en genoeg loot te verzamelen om een heel stuk verder te komen. En uiteraard, zoals bij veel games, zal je een eindbaas tegenkomen. Die zijn pittig, behoorlijk pittig. Eerlijk is eerlijk, ze zullen niet allemaal de uitdaging bieden. Maar vele eindbazen in de game zullen je een lastige tijd geven en je even laten zweten.

onbekend

Fight the Dragon is verkrijgbaar voor alle Steam-platformen en is een aanrader voor RPG- en hack 'n slash-fans. Misschien dat de game grafisch niet helemaal aantrekt, maar dat is een kwestie van smaak. De gameplay zal in mijn ogen de kleine grafische achterstand wegvagen en zal je je uren kunnen vermaken met het creëren en delen van jouw eigen werelden.

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?