Indieaan: Inside My Radio


De Indieaan is een verhalenverteller, deelt graag zijn mening en wil iedereen bekend maken met de beste, leukste en mooiste indiegames. Hij gaat regelmatig op pad om de nieuwste indiegames aan de tand te voelen en te checken of deze tot de zojuist genoemde categorie behoren. Bovendien zal de Indieaan niet schromen zijn ongezouten mening hierover te geven. De Indieaan spreekt deze keer over Inside My Radio.

Ritmische games hebben we al vaker gezien. Inside My Radio is echter een aandoenlijke, kleinschalige, maar daardoor niet minder leuke variant op het bestaande aanbod. In deze indiegame draait alles, maar dan ook echt alles, om muziek. Het geestige 'Don't play on mute!'-advies dat voorafgaand aan het hoofdmenu wordt getoond, zet letterlijk en figuurlijk de toon, want al snel staat je volume op max.

onbekend

Het muzikale spectrum

Inside My Radio is een 2D platform-puzzelgame die ieder aspect van het muzikale spectrum aangrijpt om daaromheen zeer vermakelijke gameplay aan de speler voor te schotelen. Naast springen, dashen en slammen kun je af en toe interactie hebben met de omgeving, maar daar blijft het ook bij. Deze simpele basis wordt echter iets uitdagender als je ontdekt dat al deze moves alleen werken als ze op de beat worden uitgevoerd. Ben je niet zo muzikaal? Ook dat is niet erg, want met één druk op de knop schakel je visuele hulp in, om de beat te kunnen identificeren, middels een mechanisme wat me in eerste instantie aan een metronoom deed denken.

Waar je als een verdwaalde groene LED begint, speel je naarmate de game vordert ook met andere kleurrijke personages. Zij hebben over het algemeen geen andere krachten, maar bevinden zich soms wel in andere werelden. Dat zorgt niet alleen voor een ander decor, maar ook voor verschillende soorten beats. Electro, disco en dub vormen dan ook de drie muzikale pilaren van de game. Door met het desbetreffende karakter iets te ondernemen, zorg je voor variaties in de beat. Meestal gewoonweg door te springen of te dashen, maar in speciale gebieden valt er meer te variëren op muzikaal gebied. Zo kom je onder andere een piano en een mengpaneel tegen, die je zowel kunt negeren als in je voordeel kunt gebruiken.

onbekend

Op de beat

Doordat alles op de beat uitgevoerd dient te worden, zou je misschien verwachten dat Inside My Radio enorm uitdagend is. Dat blijkt in eerste instantie niet zo te zijn. Zeker met visuele hulp ingeschakeld, heb je de basisprincipes zo onder de knie en kun je je volledig focussen op het doorkruisen van de levels. Naarmate de game vordert, stijgt de moeilijkheidsgraad een klein beetje, maar nooit wordt het je echt lastig gemaakt. Het allerlaatste gevecht met de laatste eindbaas vormt daar echter een uitzondering op, want daar heb ik me toch een tijd op stuk gebeten. Niet alleen qua uitdaging viel dat gedeelte van de game uit de toon, want dat betreft tevens het enige deel dat weinig tot niets met muziek te maken heeft. Raar, want je zou een muzikale kers op de taart verwachten.

De gehele game is bovendien wel erg snel ten einde. Een doorsnee speler zal zo'n twee uur zoet zijn met de hoofdmodus. Die twee uur gaan ook nog eens enorm snel voorbij, aangezien Inside My Radio heerlijk wegspeelt en je tijdens het spelen hoopt dat de gezellige deuntjes nooit zullen wegebben. Hoewel er aardig wat muzikale invloeden te zien zijn in de game, kan ik er zo nog tientallen noemen waar nog wat levels op gebaseerd hadden kunnen worden. Daar baal ik van, want ik had graag nog wat uurtjes willen ronddansen in deze uitnodigende 2D-wereld. Natuurlijk kun je nog aan de slag met de Time Attack modus, die aanzienlijk meer uitdaging biedt, maar daar blijft het dan ook bij.

onbekend

We want more!

Inside My Radio gaat voor € 14,99 over de toonbank (momenteel € 11,99) en daardoor voelt de content die de game biedt wat karig aan. Dat komt vooral doordat alle content die wel in de game zit zo ontzettend goed is. De basisprincipes werken, de karakters en de wereld zijn uitnodigend en de deuntjes zijn de ideale begeleiding voor een avontuur als dit. Je bent helaas veel te snel door de hoofdmodus van Inside My Radio heen en de zeer uitdagende Time Attack modus weet die nare nasmaak net niet helemaal weg te spoelen. Dat zorgt voor een kleine smet op een van de meest vermakelijke indiegames die ik dit jaar heb gespeeld.

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?