Indieaan: #KILLALLZOMBIES


De Indieaan is een verhalenverteller, deelt graag zijn mening en wil iedereen bekend maken met de beste, leukste en mooiste indiegames. Hij gaat regelmatig op pad om de nieuwste indiegames aan de tand te voelen en te checken of deze tot de zojuist genoemde categorie behoren. Bovendien zal de Indieaan niet schromen zijn ongezouten mening hierover te geven. De Indieaan spreekt deze keer over #KILLALLZOMBIES.

Eind vorig jaar verscheen de game #KILLALLZOMBIES voor de PlayStation 4. In deze twin-stick shooter moet je, zoals de naam al doet vermoeden, alle zombies op je beeldscherm doden. Tijdens de release van de game was er slechts één modus beschikbaar, maar deze week is er een gratis update verschenen die twee nieuwe modi aan de game heeft toegevoegd. Of deze game een aanschaf waard is, zal ik je in dit artikel vertellen.

onbekend

#KILLALLZOMBIES is niet een game met een verhaal, maar is echt een arcadegame waarbij je een zo hoog mogelijke score moet halen door het neerknallen van zombies. De potjes zijn altijd vrij willekeurig, dankzij de verschillende perks die je krijgt wanneer je voldoende xp hebt verdiend om een level omhoog te gaan. Elke keer dat je een level omhoog gaat, krijg je de keuze tussen vier verschillende perks. Er zijn perks die maar voor even duren, perks die je de rest van de game hebt en perks die direct een einde maken aan je game, maar je wel extra veel punten geven. Je hebt bijvoorbeeld een perk die je tijdelijk in een Grim Reaper verandert, waarna je iedereen dood kan maken door er tegenaan te lopen. Een andere leuke perk is de Rainbow Blast, waarbij je op de melodie van Nyan Cat een regenboog aan kleuren op de zombies kan schieten. Het is vaak wel lastig tussen de perks te kiezen. Ga je bijvoorbeeld voor een willekeurig wapen die je voor altijd hebt, of neem je liever tijdelijk de Volcano machine gun?

Ondanks al deze perks, weet de game mij niet echt te boeien. Het wordt gewoon heel snel eentonig, omdat je telkens op dezelfde map bezig bent. Het zijn dan ook relatief korte potjes van gemiddeld zo'n tien minuten, afhankelijk van hoe goed je bent natuurlijk (en ook een beetje of je geluk hebt). Ik speel liever games die je kan uitspelen met verschillende levels, zoals Dead Nation.

onbekend

Live-streaming speelt een grote rol in #KILLALLZOMBIES. Wanneer je met je PlayStation 4 naar Twitch streamt, hebben je kijkers invloed op je game. Zo krijgen de kijkers regelmatig de mogelijkheid om te stemmen tussen twee verschillende perks, die je dan automatisch erbij krijgt. Er zijn ook een hoop chatcommando's beschikbaar waarmee je de speler kan helpen, of juist een heel stuk moeilijker kan maken. Deze chatcommando's zijn gelukkig uit te zetten, want sommige van deze zijn heel erg vervelend. Wanneer je bijvoorbeeld 'slowpoke' typt, kan de speler vijf seconden lang helemaal niks doen. Of wat te denken van 'flippyflop', waardoor het beeldscherm 180 graden wordt gedraaid. Ik moet eerlijk bekennen dat ik het heel erg grappig vond om de games van andere mensen hiermee te verzieken, zeker als ze heel erg ver waren. Je kan de chatcommando's gelukkig dus uitzetten, maar aan de andere kant mis je dan wel weer de voordelige chatcommando's. Zo kan je de speler tijdelijk onsterfelijk maken wanneer je 'chuck norris' intypt, of alle zombies op het scherm doodmaken door 'pewpewdie' in te tikken. Ik had eigenlijk meer plezier in de streaminteracties met andere spelers dan het daadwerkelijk spelen van de game.

Zoals ik in mijn intro al vertelde, heeft #KILLALLZOMBIES twee nieuwe modi gekregen, waardoor het totaal op drie komt. In Survival, de mode die tijdens de release beschikbaar was, is het de bedoeling om zo lang mogelijk te overleven en zo veel mogelijk punten te halen. Na de update is deze modus ook lokaal samen met iemand anders te spelen, waarbij je extra coöperatieve perks hebt en je elkaar kunt reviven. De andere modus in de update is Defend the Vault. In deze modus komen de zombies niet op jou af, maar op de Vault die in het midden van het level staat. Aan jou de taak om deze Vault te verdedigen, want wanneer de zombies schade hieraan aanrichten, gaan jouw levens naar beneden. In deze modus heb je ook de mogelijkheid om turrets neer te zetten met het geld wat je verdient.

onbekend

Voor tien euro vind ik dat #KILLALLZOMBIES te weinig content biedt, zelfs na de update. Het is maar een enkele map met potjes van ongeveer tien minuten. De Twitch-integratie is wel leuk gedaan, maar als kijker vond ik het leuker dan als speler, terwijl kijken gratis is. Mocht je nog op zoek zijn naar een top-down twin-stick shooter met zombies, dan zou ik vijf euro meer bètalen en voor Dead Nation: Apocalypse Edition gaan, en deze game links laten liggen.

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?