Indieaan: The Spatials


De Indieaan is een verhalenverteller, deelt graag zijn mening en wil iedereen bekend maken met de beste, leukste en mooiste indiegames. Hij gaat regelmatig op pad om de nieuwste indiegames aan de tand te voelen en te checken of deze tot de zojuist genoemde categorie behoren. Bovendien zal de Indieaan niet schromen zijn ongezouten mening hierover te geven. De Indieaan spreekt deze keer over The Spatials.

The Spatials, ontwikkeld en uitgegeven door het Spaanse Weird and Wry, is een sfeervolle ruimte-RPG-simulatie-hybride die je een grote ruimtebasis laat bouwen. Je moet er alles aan doen om je bewoners en bezoekers blij te maken en je moet andere planeten onderzoeken, missies doen en onderzoek doen om dit te kunnen bewerkstelligen. Daartoe moet je je bemanning trainen, je basis uitbouwen met nieuwe onderdelen en natuurlijk planeten verkennen en veroveren.

onbekend

Bemanning

Je bemanning bestaat uit vele verschillende types, zoals bijvoorbeeld de wetenschapper en de strateeg, welke elk zijn sterke punten hebben. Naar mate je er vaker missies mee doet, groeien ze in hun kunnen en kun je ze steeds betere uitrusting geven. Je kunt ze steeds beter maken, maar ze worden tegelijk veeleisender. Hiertoe kun je ze allemaal inzetten om je ruimtebasis verder uit te bouwen.

Basisje bouwen

Hier gaat het uiteindelijk om in The Spatials: het bouwen van een grote ruimtebasis waar je zowel je bemanning als bezoekers tevreden kunt houden. Je kunt dit helemaal inrichten naar je eigen smaak en naar mate je faciliteiten beter worden meer bezoekers aantrekken. Echter moet je wel onderzoek doen en grondstoffen verzamelen voor je fabrieken, restaurants en winkels. Hiervoor zal je af en toe de veiligheid van je basis moeten verlaten om de ruimte in te gaan!

onbekend

Pew pew pew!

De missies die je op andere planeten kunt doen zijn simpel doch leuk opgezet. Je kunt onder andere op onderzoek gaan of een bounty claimen. Hiertoe moeten maar al te vaak de laserpistolen worden getrokken, welke simpel kunnen worden afgevuurd met een klik van je muis, waarop je team hun faser laser ionpistolen afvuren op je ongelukkige doel. Dit gaat uiteraard gepaard met laserstralen, lichteffecten en pewpewlasergeluidjes die rechtstreeks uit een jaren '60 sciencefictionfilm hadden kunnen komen! Met je missies verdien je grondstoffen, uitrusting voor je bemanning en researchpoints, welk je weer kunt investeren in je basis en bemanning.

onbekend

Vermakelijk en ontspannend

The Spatials heeft mij erg weten te overtuigen, mede dankzij de heerlijke retro sciencefictionsfeer en de relaxte, bijna schattige artwork. De game is als bouwspel erg goed en de missies zijn erg vermakelijk. En dat is deze game zeker: vermakelijk. Je zit lekker ontspannen met je muis te gamen, zonder schrikmomenten of echte frustratie. Je voelt je lekker ontspannen en als je je bemanning en bezoekers blij kunt krijgen, is dat gelijk heel bevredigend. De vergelijking met games als Prison Architect is snel gemaakt, echter legt The Spatials er nog een extra RPG-laag bovenop met de missies en andere zaken die je buiten je bouwwerk kunt ondernemen. De Indieaan is tevreden.

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?