Check hier alle THQ Nordic Showcase content

Indieaan: This War of Mine


De Indieaan is een verhalenverteller, deelt graag zijn mening en wil iedereen bekend maken met de beste, leukste en mooiste indiegames. Hij gaat regelmatig op pad om de nieuwste indiegames aan de tand te voelen en te checken of deze tot de zojuist genoemde categorie behoren. Bovendien zal de Indieaan niet schromen zijn ongezouten mening hierover te geven. De Indieaan spreekt deze keer over This War of Mine.

Schuilend in een oud en verlaten huis, stervend van de honger en omkomen van de dorst. Dat alles terwijl de stad onder vuur ligt en alle burgers alles doen om te overleven. Het is niet leuk om in een oorlogssituatie te zitten, en dat toont This War of Mine heel duidelijk. In de game heb je het voorrecht om in de burgerrol te zitten terwijl de stad onder vuur ligt tijdens een oorlog. Daarmee is This War of Mine de enige of één van de weinige games die dit perspectief biedt. De onderstaande trailer geeft een goed beeld van de sfeer in de game.

Zonder er al te lang omheen te draaien: deze game is niet makkelijk. Uiteindelijk kan je het jezelf zo moeilijk maken als je wilt, maar zodra er in een game een verscheidenheid aan keuzes wordt voorgelegd, kan je ervan uitgaan dat het niet makkelijk gaat worden. Elke keuze die je in de game maakt heeft effect op al het andere. Zodra je de game start, begin je met een klein groepje van drie mensen. Deze kunnen elke keer als je opnieuw begint anders zijn. Ze hebben wat handige eigenschappen, zoals hard kunnen rennen, goed kunnen onderhandelen of goed kunnen koken. Allemaal handige eigenschappen als je wilt overleven in de oorlog.

Wat in de game erg opvalt, is de sfeer. Je kan bijna door het beeldscherm de spanning voelen. Vooral als er nog geen radio in huis is of de mensen depressief worden, wat overigens ook met elkaar te maken heeft. Met elke stap die je zet en elk stukje puin die je opzij schuift, word je zelf vermoeid omdat de game je erg aangrijpt. Maar daar draait de game dan ook om, overleven in de oorlog is geen pretje. Dit geschreven te hebben lijkt het alsof de game niet leuk is, maar dankzij dit inlevende karakter van de game ga je ervan houden.

onbekend

Bovendien leef je van dag tot dag, elke dag is anders en dan ook elke avond. 's Avonds moet je zelf gaan zoeken naar voedsel en benodigdheden buiten het huis. Zo is er een verlaten hotel, kerk, school en wat andere huizen waarin je kan zoeken. Eén persoon zal met de 'scavenge' beginnen en de rest kan thuis slapen of op de wacht staan. Let wel dat er echt één persoon op de wacht moet staan 's nachts, want net zoals jij gaan ook andere burgers op zoek naar spullen. En ook net zoals jij hebben zij de mogelijkheid om spullen mee te nemen, met of zonder geweld. Ik heb vaak gemerkt dat mijn eigen 'personages' er niet van hielden om van anderen te stelen. Ze werden dan vaak verdrietig of zelfs depressief. Als remedie kan het soms helpen om andere mensen te ondersteunen en zo weer wat waardigheid terug te geven. Maar dit wil niet altijd helpen, helaas. Als gevolg kunnen ze weglopen uit jouw spel en zit je met een persoon minder. Niet gevreesd, als je het daarna wat beter doet, zullen andere mensen dit opvangen en zich bij jou willen voegen. Hoe meer, hoe beter, zal je denken, maar dit is niet altijd waar. Hoe meer mensen, hoe meer monden je moet voeren, hoe meer zorgen je gaat maken. Dus let op elke stap.

De game is al even te verkrijgen op Steam en is een echte aanrader. Door de sfeer word je in de game opgenomen en maak je echt deel uit van de roedel. Voor iedereen die wil weten hoe het is in een oorlog te overleven of mensen die überhaupt overlevingsgames willen spelen: dit is een game voor jullie.

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?