Internetsnelheid verbeteren bij pc games

Als je een online game speelt wil je niet dat het beeld hapert of dat je er ineens uit wordt gekickt. Met een paar eenvoudige tips kan je de internetsnelheid op de pc verbeteren, zodat je zonder lag kan gamen.

onbekend

Meet je internetsnelheid

Allereerst is het belangrijk om je internetsnelheid te checken. Dit kan je gemakkelijk online doen via een speedtest. Zorg dat het internet is aangesloten via een netwerkkabel in plaats van de wifi, anders meet de Speedtest een lagere snelheid. Sowieso haal je meer uit je internet als je gebruik maakt van een netwerkkabel.

Geeft de test aan dat je downloadsnelheid traag is? Overweeg dan over te stappen op een andere internetprovider. Via internetvergelijken.nl kan je providers vergelijken qua downloadsnelheid, kosten en type verbinding. Ook zijn er verschillende pakketten, zoals internet voor intensief gebruik of een alles in 1 pakket.

Speel games die geschikt zijn voor jouw hardware

De nieuwste games zetten met hun visuele en grafische effecten een unieke storyline neer. Het laden hiervan vraagt een hoop rekenkracht van je grafische processor. Als je een oude pc hebt, kan je vaak niet de nieuwste games spelen. Bekijk voor aanschaf de systeemeisen online en lees ook reviews van gebruikers. Dat een spel nét kan draaien op je pc, betekent niet dat je er ook optimaal van kan genieten. Een nieuwe grafische kaart kan ook je gameplay verbeteren.

Verwijder malware

Controleer je pc op virussen, spyware of adware. Sommige internetproviders hebben een virusscanner in hun pakket, maar er zijn ook gratis scanners die je pc beschermen tegen malware. Belangrijk is in ieder geval dat het verwijderd wordt. Het vertraagt je pc, schendt je privacy en je systeem kan crashen. Ook al merk je niks: het kan zich verbergen in je computer en op de achtergrond werken. Daarbij is het de voornaamste oorzaak dat een game slecht te spelen is. Redenen genoeg om er naar te kijken.

Minimaliseer internetgebruikers

Hoe meer internetgebruikers, hoe groter de kans op lag. Probeer het gamen zo te timen dat anderen geen gebruik maken van het netwerk. Of ga wat meer sneaky te werk: bij de online instellingen van je router kan je aangeven welk apparaat de meeste voorrang heeft op het internet. Als je hier je eigen pc aanklikt, heeft jouw game altijd voorrang!

Beperk achtergrondactiviteiten

Een muziekje aan tijdens een game is wel zo lekker. Maar Spotify is een aardige slurper als het om internet gaat. Schakel vooraf al je browsers en andere programma’s uit zodat alleen je game up and running is. Ook downloads kan je beter uitzetten.

Speel op lokale servers

Game je het liefst met mensen over de hele wereld via internationale servers? Dan kan dat de oorzaak zijn van je slechte internetverbinding. Hoe dichter je fysiek in de buurt bent van een server, hoe beter je verbinding zal zijn. Kies voor een snellere internetverbinding liever een EU server. Een VPN kan je snelheid ook verergeren. Doordat je data anoniem wordt omgeleid, legt je data een langere omleidingsroute af.

Tags

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?