Is Darksiders II: Deathinitive Edition voor PS5 de complete versie?

-

Het is al een lange tijd geleden dat Darksiders II is uitgekomen en eergisteren is Darksiders II: Deathinitive Edition voor de PlayStation 5 uitgekomen. Dit is de verbeterde versie voor de next-gen consoles. Het is daarom ook het perfecte moment om te kijken naar de toegevoegde waarde van deze versie in vergelijking met het origineel. Nou ja, de verbeterde versie van het origineel, maar daar zo meer over. Laten we eens een korte tocht door het verleden maken en kijken of deze versie het aanschaffen waard is.

Het duistere verleden van Darksiders II

Darksiders II is een action RPG met hack and slash elementen die door Vigil Games is ontwikkeld en door THQ is uitgebracht. De game is uitgekomen op de PlayStation 3, Xbox 360, Wii U en pc. Darksiders II heeft veel positieve reviews gekregen en was genomineerd voor Adventure Game of the Year. In 2015 werd een verbeterde versie van Darksiders II door Nordic Games uitgebracht die de rechten van de franchise had overgenomen van het failliete THQ. Deze versie werd ontwikkeld door Gunfire Games (opgericht door de geestelijk vader van Darksiders, David Adams) en bracht een hogere resolutie, een verbeterde lighting engine en werd beter uitgebalanceerd. De Deathinitive Edition die alle DLC’s bevat is uitgekomen op de PlayStation 4, Xbox One, pc en vier jaar later op de Nintendo Switch (2019).

Darksiders II vertelt het verhaal van Death, één van The Four Horsemen of the Apocalypse (naast War, Strife en Fury), die erachter komt dat War (de protoganist uit Darksiders) wordt beschuldigd van het veroorzaken van de Apocalyps en het uitroeien van de mensheid. Death gaat op pad om zijn broeders onschuld te bewijzen en de mensheid opnieuw tot leven te wekken. Hij vraagt om advies aan The Crowfather die aangeeft dat hij naar de Tree of Life moet gaan, maar hij wil hem daar alleen mee helpen als Death het in bewaring gehouden amulet terugneemt. Die bevat de zielen van de vermoorde Nephilim die Death tegen de wensen van de Council hierin heeft opgesloten. Hij weigert en doodt The Crowfather, die net voor zijn einde Death naar een andere dimensie stuurt en het amulet verbrijzelt waardoor de fragmenten in Deaths lichaam terechtkomen. Hij wordt wakker in The Forge Lands, het land van The Makers (de architecten van Creation) dat wordt bedreigd door Corruption. Hierdoor wordt de Tree of Life geblokkeerd en zijn de bijzondere constructies van de Makers overgenomen. Om de Tree of Life te bereiken zal Death de Makers moeten helpen en de Corruption moeten tegengaan om zijn broeders onschuld te bewijzen.

Darksiders II Deathinitive Edition1

De duisternis is nog steeds prachtig

Darksiders II: Deathinitive Edition is een game vol actie waar je tijdens je avontuur The Forge Lands moet verkennen. Je kunt de wereld te voet of met je paard Despair verkennen en Dust, de raaf, wijst je altijd naar je volgende doel. Tijdens je tocht kom je verschillende dungeons tegen waar je ook items vind die je sterker maken of helpen met het verkennen. Je kunt in de velden zwemmen, springen, klimmen, begroeide wanden beklimmen, op muren rennen, enz. Dit heb je ook nodig om alle puzzels in de dungeons op te lossen, waarbij je onder andere gebruik moet maken van hefbomen, liften, portals, sleutels of een speciaal item (grappling hook). Een goede hack and slash heeft genoeg vijanden, wapens en uitrusting, en dat geldt ook voor Darksiders II. Met je vertrouwde Scythes, verschillende secundaire wapens, Combo Moves en Reaper-vorm neem je het op tegen genoeg verschillende vijanden, minibazen en eindbazen. Zij droppen verschillende loot om je sterker te maken of te gebruiken voor upgrades. Daarnaast heb je nog je Wrath skills (mana) die je toegang geven tot vaardigheden en summons. De game deed mij erg denken aan de God of War trilogie (2005-2010) en de dungeon puzzels uit de Zelda games en dat is een goede combinatie.

Ook deze versie biedt weer toegang tot alle DLC’s. Zo zijn er een aantal verhaaluitbreidingen zoals The Abyssal Forge (Shadow Lands), The Demon Lord Belial (Earth) en Argul's Tomb beschikbaar die in het verhaal verwerkt zijn. Daarnaast zijn ook verschillende packs beschikbaar zoals The Maker Armor and Scythe Set, The Angel of Death Pack en de The Deadly Despair pack. Darksiders II: Deathinitive Edition voor de PlayStation 5 heeft een aantal Quality of Life verbeteringen. Deze nieuwe editie geeft de graphics een boost door de 4K-resolutie, ray tracing en de enhanced lighting/shadows. Darksiders II: Deathinitive Edition ziet er hierdoor geweldig uit. De PlayStation 4-versie zag er al goed uit, maar deze versie gooit er nog een sausje overheen. Door de DuelSense controller met de haptische feedback voelen de klappen die Death uitdeelt nog impactvoller en helpt bij de immersie. Daarnaast is de laadtijd dankzij de SSD-opslag verbeterd en zorgt dit voor een vloeiendere ervaring. Dit is een mooie toevoeging of uitbreiding, maar of dit de aanschaf rechtvaardigt is de vraag.

Darksiders II Deathinitive Edition3

We tasten nog in het duister

Darksiders II Deathinitive Edition bevat alle uitgebrachte DLC en als je de titel moet geloven is dit de definitieve editie (al is die al eerder onder deze naam verschenen). Het is dus onwaarschijnlijk dat er nog meer aan de game wordt toegevoegd. Darksiders II heeft een vervolg en een spin-off gekregen. Darksiders III is in 2018 uitgekomen en de spin-off Darksiders Genesis is in 2020 op de markt gebracht. Het derde deel werd met verdeelde reviews ontvangen en de spin-off kreeg grotendeels positieve reviews.

Het uitbrengen van een opgepoetste versie voor de PlayStation 5 is misschien wel het begin van meer. De mogelijkheid bestaat om hetzelfde met Darksiders, Darksiders III en Darksiders: Genesis te doen of een remake te maken van de minder succesvolle delen. Op het moment zijn er geen plannen bekend of deze games ook dezelfde behandeling als Darksiders II: Deathinitive Edition gaan krijgen.

Darksiders II Deathinitive Edition1 1
Darksiders II Deathinitive Edition1 2
Darksiders II Deathinitive Edition1 3
Darksiders II Deathinitive Edition1 4
Darksiders II Deathinitive Edition1 5

Darksiders II: Deathinitive Edition is zeker leuk om te spelen en als je de game nog niet hebt dan is 29,99 euro een redelijke prijs voor deze vermakelijke game vol met actie en uitdagende dungeons. Mocht je de Darksiders II: Deathinitive Edition ooit al voor de PlayStation 4 hebben aangeschaft dan kun je de PlayStation 5-versie gratis downloaden. Als het goed is, geldt dit helaas niet voor de spelers die de game gratis via PlayStation Plus hebben aangeschaft. Darksiders II: Deathinitive Edition is nog steeds een vermakelijke actiegame met een interessant verhaal, veel verschillende wapens en uitrusting, genoeg te verkennen in de wereld, puzzels in dungeons en leuke gevechten tegen de gewone vijanden en eindbazen. Door de upgrade voor de PlayStation 5 ziet de game er geweldig uit en draait lekker soepel. Hierdoor lijkt het de ultieme versie die zeker nog voor uren vermaak gaat zorgen.

Philip Zeldenthuis Eindredacteur

Philip gaat niet van huis zonder zijn rode pen op zak. Ondanks het gebrek aan tijd, heeft hij altijd wel wat tijd over om wat d-tjes en t-tjes te corrigeren of beter nog, voor een groots avontuur in de meest uitgebreide RPG’s. In zijn lange leven heeft Philip al flink wat consoles versleten. Hij is echter nog lang niet klaar!

In dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Darksiders II: Deathinitive Edition

Ontwikkelaar:

Vigil Games

Uitgever:

Nordic Games

Release:

27 oktober 2015

Reviewscore:

-

Platforms:

PC
PS4
XONE
NSW
PS5
XBS
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord