Je gaming gear extra verzekeren: zinvol of niet?

Als je nu eens de waarde van je hele gaming gear bij elkaar optelt dan kom je vaak tot een veel hoger bedrag dan je in eerste instantie zou denken. Natuurlijk, een complete custom built machine met de allernieuwste en snelste componenten is wat prijziger dan een standaard pc direct uit de schappen. Maar het blijft altijd veel geld waar je vaak lang voor hebt moeten sparen.

Een beetje gevorderde gamer heeft dus nogal wat geïnvesteerd in de loop der tijd. En uiteindelijk heb je je ideale persoonlijke setup voor elkaar. Als er dan iets mee zou gebeuren waardoor je er niet meer mee kon spelen zou dat absoluut rampzalig zijn. Maar daar zijn natuurlijk verzekeringen voor uitgevonden. Steeds vaker zie je ook speciale spelconsole- of spelcomputerverzekeringen op het net opduiken. Die klinken vaak interessant, maar is het ook zinvol? Een beetje inboedelverzekering dekt namelijk al behoorlijk veel van je spullen. En dubbel verzekeren is gewoon geld weggooien, want je mag schade toch maar één keer claimen.

onbekendBron: Pexels

Wat is een inboedelverzekering en wat dekt het?

Een inboedelverzekering is een verzekering voor je inboedel. Duh! Dat zijn alle losse persoonlijke spullen in je woning die je mee kunt nemen in je verhuisbusje naar je nieuwe stek. En je pc, PlayStation, Xbox of Nintendo Switch vallen hier dus ook onder. Het dekt schade door onder andere brand, rook, diefstal, storm en gesprongen leidingen. De oplettende lezer zal al gezien hebben dat je in de basis niet verzekerd bent voor schade die je per ongeluk zelf toebrengt aan je spullen. Dus een vol glas cola over je game console, controller of toetsenbord komt voor eigen rekening. Wil je dit gevaar ook afdekken dan moet je een uitgebreidere – en duurdere – allriskdekking afsluiten.

Inboedelverzekering studentenkamer

Een inboedelverzekering is weliswaar niet verplicht, maar gezien de extra risico’s die uitwonende studenten (en hun spullen) lopen is een inboedelverzekering studentenkamer absoluut aan te raden Studentenhuizen zijn namelijk een populair doelwit onder inbrekers. Er liggen namelijk veel waardevolle zaken als laptops, game consoles, tablets, mobieltjes enzovoort, en veel studenten gaan ook nog eens in het weekend naar huis. Het dievengilde is ook niet van gisteren en die weet daar vaak wel raad mee.

Speciale spelcomputerverzekering

Als je een pc of spelcomputerverzekering afsluit ben je voor een paar euro per maand verzekerd. Onder de dekking vallen vaak brandschade, displayschade door stoten of vallen, vloeistofschade, diefstal, beroving, sabotage, vandalisme en zelfs schade door bedieningsfouten. In sommige gevallen bieden ze ook wereldwijde dekking. En dat is weer handig als je vaak onderweg bent. Maar let erop dat elke verzekeraar zo zijn eigen voorwaarden heeft, dus je moet even shoppen om te zien welke biedt wat jij zoekt. En zoals eerder gezegd, kijk uit dat je niet dubbel verzekerd bent, want dat is zonde van je geld.

Vind je persoonlijke verzekering

Weeg dan ook duidelijk voor jezelf de verschillen tussen een standaard inboedelverzekering, eentje met allriskdekking, een specifieke pc-verzekering en zelfs een reisverzekering. Wat past het beste bij jouw situatie en welke voldoet aan jouw specifieke behoeften. Lees dan ook altijd de kleine lettertjes op je polis. Kijk of er omstandigheden zijn die niet gedekt worden en of er een eigen risico geldt, en zo ja, hoeveel? Want als er iets kapotgaat en je moet de eerste 500 euro zelf betalen, dan doet dat alsnog behoorlijk pijn in de portemonnee.

Dus zorg dat je netjes je verzekeringen op orde hebt. Want zonder is het bijna niet te doen is om je hele gear weer nieuw bij elkaar te kopen als dat nodig mocht zijn.

Tags

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid .

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?