Check hier alle Tokyo Game Show 2023 content

Lag tijdens gamen? Glasvezel is de oplossing

Tijdens een racing game of een snelle shooter kan het behoorlijk vervelend zijn als je te maken krijgt met een zogenaamde lag. Daarmee wordt de vertraging tussen wat je ziet op het beeld en wat er in de game gebeurt bedoeld. Daardoor kan het voorkomen dat je tijdens een snelle shooter je vijand net te laat te zien krijgt, waardoor je niet meer kunt ingrijpen. De tegenspeler heeft minder vertraging dan jij, waardoor je wordt neergeschoten. Zo’n lag kan het plezier tijdens het gamen behoorlijk verpesten. Wat kun je eraan doen?

Altijd te laat tijdens gamen

Als je geen snelle internetverbinding hebt, maar een behoorlijke lag op de verbinding hebt, kun je vaak niet op tijd ingrijpen tijdens het gamen. Daardoor kun je bijvoorbeeld tijdens een racing game iemand met een snellere verbinding niet inhalen. Het gevolg van een lag op de verbinding is dat je dus altijd te laat bent. Je kunt nog zo goed zijn in het spel, als je last hebt van een (chronische) vertraging, zul je nooit winnen. Bij een lag is er een vertraging bij het verzenden en ontvangen van de data. Als je last hebt van een flinke lag, kan het gebeuren dat de game zelfs helemaal stil komt te staan en je niet meer kunt reageren. Doordat je niet meer kunt sturen of ingrijpen in zo’n situatie, verlies je meteen.

Glasvezel internet de oplossing

Bij problemen zoals lag, ligt de oorzaak vaak bij de internetverbinding. Met name spelers die nog gebruik maken van een vDSL verbinding of een koperen verbinding hebben vaak last van lag. Daarom is het goed om glasvezel internet af te sluiten. Als je vaak gamet en je de mogelijkheid hebt om zo’n verbinding af te sluiten, is dit altijd aan te raden. Je hoeft niet het grootste pakket af te sluiten om voordeel te hebben tijdens het gamen, maar het is wel handig als je speling hebt. Als je een 100 Mbps-verbinding afsluit, is dit vaak genoeg om probleemloos te gamen.

De belangrijkste oorzaak van lag is namelijk dat de internetverbinding niet stabiel genoeg is. Glasvezel internet is over het algemeen veel stabieler. Er zijn verschillende aanbieders die deze manier van internetten aanbieden. Met een goede internet vergelijken tool vind je de beste en meest voordelige aanbieder. Hier geldt; hoe sneller de pingtijd, hoe minder last van lag je hebt. Zelfs een paar milliseconden vertraging kunnen al een wereld van verschil maken tijdens het gamen.

Lag thuis verhelpen

Glasvezel internet is niet de enige oplossing om een vertraging in je internetverbinding te verhelpen. Het kan gebeuren dat je al glasvezel hebt, maar toch merkt dat je veel lag problemen hebt tijdens het gamen. Dan kan het voorkomen dat je internetverbinding thuis niet stabiel genoeg is. Zo kun je het best zorgen dat je niet via WiFi gamet. De beste manier om te gamen, is door dit bekabeld te doen. Als de afstand bij je draadloze internetverbinding te groot is, dan gaat er namelijk snelheid verloren. Daardoor kun je last krijgen van flinke vertragingen tijdens het gamen. Je kunt dan dichterbij de draadloze router gaan zitten, of je computer aansluiten op een internetkabel.

Zorg er daarnaast voor dat het niet te druk is op je interne internetverbinding. Als je een Gbit-internetverbinding hebt, raden we je aan een router te kopen die deze snelheid ook ondersteunt. Kies dus niet voor een 100 Mbit router op een Gbit-verbinding. Daarnaast is het goed om tijdens het gamen veeleisende programma’s, die veel van een internetverbinding vergen, te sluiten tijdens het gamen. Zo kun je het best geen grote bestanden downloaden terwijl je bijvoorbeeld net in een potje Call of Duty zit.

Tags

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?