LEGO Sonic the Hedgehog Green Hill Zone is steengoed

In december werd de LEGO Sonic the Hedgehog Green Hill Zone-set door LEGO aangekondigd voor verkoop vanaf 1 januari. De set is in het voorjaar van 2021 ingezonden op LEGO Ideas door de 23-jarige Viv Grannell uit Groot-Brittannië en kreeg genoeg stemmen om uitgebracht te worden. Ik heb de set direct op de datum van verschijning gekocht op de website van het Deense bedrijf en aangezien de set ook tof is voor iedereen die zich maar enigszins interesseert in LEGO en gaming, leek mij het leuk om jullie mee te nemen in het bouwproces en ik deel natuurlijk ook graag mijn ongezouten mening.

onbekend

LEGO Sonic the Hedgehog Green Hill Zone op LEGO Ideas

Ik denk dat ik niet hoef uit te leggen wat LEGO is. De meeste mensen zijn opgegroeid met LEGO. Als je het zelf niet had (vaak omdat het ook pleuris duur is), hadden je vriendjes het wel om jou daar dan de ogen mee uit te steken (figuurlijk, maar soms ook letterlijk). Jarenlang heeft LEGO zich alleen gericht op kinderen. En met LEGO Technic op wat oudere kinderen. Op een zeker moment bedacht iemand in Denemarken dat de wereldberoemde speelgoedstenen niet alleen interessant zijn voor kinderen, maar dat het ook interessant is voor volwassen mensen. Ik denk dat de laatste jaren, met name door het televisieprogramma LEGO Masters, dat het nóg populairder is geworden onder het volwassen publiek. Wel bij mij in elk geval.

Op LEGO Ideas kunnen LEGO-fanaten over de hele wereld ideeën inzenden, waar andere leden dan weer op kunnen stemmen. LEGO Ideas ontstond ergens in 2008 onder de naam LEGO Cuusoo en was in het begin kleinschaliger dan nu en toen ook nog alleen in Japan beschikbaar. Je had bijvoorbeeld ook maar duizend stemmen nodig om in aanmerking te komen om kans te maken dat jouw LEGO-idee in productie genomen werd. In 2014 werd het LEGO Ideas genoemd en kon iedereen over de hele wereld meedoen. Een idee heeft nu tienduizend stemmen nodig van potentiële kopers. Als een idee het haalt, gaat een LEGO-designer de set reviewen en wordt er besloten of een set in productie gaat. Zo heeft de set van Sonic the Hedgehog ook tienduizend stemmen gehad en ging het door zo’n zelfde reviewprocedure onder leiding van LEGO-designer manager Sam Johnson.

onbekend

Een dure set?

LEGO Sonic the Hedgehog Green Hill Zone-set bevat 1125 stenen en kost 69,99 euro. Dit is absoluut geen dure set. De gemiddelde prijs per steen komt neer op 0,06 eurocent. Dit is bijvoorbeeld vergelijkbaar met de LEGO Ideas Home Alone-set die in november verscheen. Deze set bevat 3955 stenen en de set kost 249,99 euro. Je komt met deze set ook op 0,06 eurocent uit. In vergelijking zitten er in deze set veel meer 1x1 plates, dat voelt wat veel. Het blijft uiteindelijk appels met peren vergelijken. De set bevat daarnaast ook een aantal zeldzame items.

In eerste instantie lijkt Sonic een zeldzaam item, maar niets is minder waar. De Sonic-figure kennen we uit de LEGO Dimensions-sets. Er zijn verder ook geen aanpassingen gedaan. Het hoofd en handen van Dr. Eggman (ook bekend als Robotnik) zijn unieke LEGO-stenen in deze set. Die stenen heb ik in elk geval niet eerder gezien in ander sets. Het zijn verder geen nuttige stenen. Het doet ergens wel vermoeden dat er nog een set aankomt. Verder zitten er ook nog twee stickervellen in de doos. Ik vind het sowieso mooier als het gewoon op de stenen zelf geprint is, maar de stickers maken de set uiteindelijk wel een stukje goedkoper. Het blijft altijd wel een gedoe om ze er goed recht op te krijgen.

Het instructieboekje

Op de eerste paar bladzijdes in het instructieboekje wordt aandacht besteed aan de geschiedenis van de Sonic-games. Daarna wordt bedenker Viv nog even in de spotlights gezet. Het is altijd leuk om te lezen hoe de bedenker op het idee is gekomen om een Sonic-set te bouwen. Tot slot komen Laura Cullen King (LEGO Senior Designer) en Sam Johnson aan het woord. Ze vertellen wat ze van de Sonic-set vinden. Sam laat tot slot ook nog weten dat SEGA meegedacht heeft aan het uiteindelijke resultaat. Dat de bedenker en LEGO-designers iets schrijven in het bijgeleverde instructieboekje is overigens heel normaal, dit gebeurt bij alle LEGO Ideas-sets.

Wat kun je verder nog vertellen over het instructieboekje? Het instructieboekje zit prima in elkaar, maar verder is het niet heel veel bijzonders. Het legt duidelijk en overzichtelijk uit hoe je de set in elkaar moet zetten. Sonic rent aan de onderkant mee, zo zie je hoever je ongeveer bent met bouwen. Aan het einde van elk bouwwerk verdien je een diamant. Deze diamanten zitten in elk zakje die je op een houdertje kunt plaatsen naast Sonic. Een leuke gimmick. Het brengt je helemaal in de Sonic-vibes.

Lekker bouwen

Er zitten bij elkaar zeven zakjes in de doos, waarvan twee zakjes met de nummer zes. In totaal bestaat de set uit vijf bouwenwerken. Elke zakje bevat één bouwwerk. Dit geldt alleen niet voor de zakjes twee en drie, deze vormen namelijk samen een bouwerk. Voor de rest zijn het dus allemaal losse bouwwerken. De gebouwen zijn allemaal kleurrijk en vormen samen een mooi geheel. Als je weleens een Sonic game hebt gespeeld, dan merk je dat er veel herkenbare details verwerkt zijn in deze LEGO set. Ik vind Dr. Eggman ook best gaaf geworden, ondanks zijn rare snor.

Ik ben bij elkaar zo’n drie uur bezig geweest met de hele set. Dit is niet heel erg lang, maar ook niet extreem kort. Het zit er een beetje tussenin. Dit zit hem vooral in de vele kleine stenen die de LEGO Sonic the Hedgehog Green Hill Zone-set bevat. Het karakteristieke uit de games komt in elk geval helemaal tot leven in het LEGO-bouwwerk. Iets wat van groot belang is bij een set dat het daar echt van moet hebben. Het bouwwerk zit goed stevig in elkaar en is een echte eyecatcher voor in bijvoorbeeld een gameroom.

LEGO Sonic the Hedgehog Green Hill Zone-set is wat mij betreft geslaagd voor 69,99 euro. Je bent ongeveer drie uur bezig en dat is volgens mij een prima tijd. De bouwwerken zelf zitten goed en stevig in elkaar. Elk zakje bevat een bouwwerk, welke uiteindelijk samen het level vormen. Ik vind Dr. Eggman ook goed gelukt, maar wellicht hadden ze een andere oplossing kunnen bedenken voor zijn doorlopende snor. Als dit het enige minpuntje is wat ik mij kan bedenken, dan mag ik wel concluderen dat ik de LEGO Sonic the Hedgehog Green Hill Zone steengoed vind.

Over auteur Alex Zweers

Alex Zweers Wat ooit begon met een liefde voor Donkey Kong Country: Diddy Kong’s Quest liep uit tot het managen van zijn eigen gamesite. Vandaag de dag waagt Alex zich echter voornamelijk aan “hier krijg ik echt een God-complex van”-games. Onze regelneef - ook wel Captain Plannert genoemd - heeft altijd wel zijn mening klaarliggen, zeker als het gaat om zijn grote passie; gaming.

Tags

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?