Check hier alle Summer Game Fest 2023 content

Opinion: Advocatenkantoor Apple

Lastig, zo'n eerste column na de vakantie. Jij als lezer zit natuurlijk te wachten op een stukje tekst dat ingaat op een actueel nieuwsitem. Maar hoe ga je in op een actueel nieuwsitem als je drie weken lang, verstoken van een internetverbinding, naast de tent in de zon hebt liggen bakken, stokbroodjes met kilo's brie naar binnen hebt gewerkt en net iets teveel Vin du Migraine hebt gedronken? Gelukkig kwamen Apple en Samsung to the rescue, want bij terugkomst uit Vive La France blijkt er helemaal niet zoveel te zijn veranderd.

Natuurlijk zijn er wat nieuwe games aangekondigd, wordt de geruchtenstroom rond nieuwe consoles steeds sterker en heeft Alex opnieuw tevergeefs zijn liefde aan Lara Croft verklaard. Maar nog steeds lijkt de hele patentenoorlog tussen Apple en Samsung als een rode draad tussen alle nieuwsberichten door te lopen. Nog even en ik zal mijn toekomstige kroost over een paar jaar moeten uitleggen dat dit van oudsher toch echt elektronicafabrikanten waren die zich rond het jaar 2012 pas op de advocatuur hebben gestort.

onbekend

Hoe dan ook, dit heeft weinig met games te maken, maar wil ik wel een link leggen naar hoe anders dat vroeger was in de wereld van games en hoe anders dat de komende maanden hopelijk ook gaat worden. Elke zichzelf respecterende gamer kent de strijd tussen SEGA en Nintendo/Sonic en Mario. Geen advocaat die eraan te pas kwam, maar gewoon twee bedrijven die elkaar de loef probeerden af te steken door toffere games te maken. 'SEGA ook een platformer? Dan zorgen we gewoon dat Mario hoger springt en toffere power-ups krijgt.' Het was een strijd die zowel interessant als spannend was en waarbij de gamer uiteindelijk de grote winnaar was doordat de vetste games werden voorgeschoteld. Hoe anders is de huidige strijd tussen legioenen saaie advocaten in kleurloze gerechtsgebouwen?

In het land der games zal de strijd de komende maand ook losbarsten met de komst van nieuwe consoles. Zo kunnen we binnenkort de Wii U al verwachten, maar werken ook Microsoft en Sony aan manieren om een tweede scherm bij de console te gebruiken. Je zou zeggen dat dit kopieergedrag rijp is voor een gang naar de rechtszaal, maar laten we hopen dat het blijft bij een ouderwetse clash zoals die tussen Sonic en Mario, waarbij wij als gamers straks een bord pap met flink wat krenten voorgeschoteld krijgen. Of een stokbroodje met een hele dikke laag brie.

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?