Opinion: Afscheid

Geplaatst:
Aangepast: 1 januari 2018 00:00

Beste PlayStation 3,

Zeshonderd euro kostte je in juli 2007. Erg veel geld voor een console als je het mij vraagt, maar jij was het waard. Na een slechte start herpakte je jezelf en kwam de ene exclusieve game na de ander op jou uit. Wist je nog toen ik Metal Gear Solid 4 voor het eerst speelde? Dat zoiets mogelijk was op mijn trouwe PS3 was toen ongelofelijk.

Je was een mooie console en ik was blij met je. Jij had nog vier USB-poorten, een mooi luxe design en de mogelijkheid om PS2-games te spelen. Pas toen Windows 7 uitkwam, ontdekte ik je ware potentie. Je was geen gamesconsole meer waar ik af en toe een Blu-ray in stopte, maar je was een mediacenter-powerhouse waar ik af en toe op zat te gamen. Alles streamde ik van mijn computer naar jou. Alle seizoenen van Six Feet Under, Dexter en nog veel meer moois heb jij op mijn televisie geprojecteerd.

Het geluk kon niet op. Dit jaar werd ook een mooi jaar voor jou. InFamous 2, Ico & Shadow of the Colossus en niet te vergeten het langverwachte Uncharted 3. Het lot besliste jammer genoeg anders. Je bent nu weg. In de PlayStation-hemel, denk ik. Doe je de groeten aan Crash Bandicoot als je hem ziet?

We hebben een geweldige tijd beleefd samen en geen Yellow Light of Death kan mij dat laten vergeten. Beste PlayStation 3, ik ga je missen.

Wouter

Lees meer