Check hier alle The Triple-i Initiative content

Opinion: Analoog gamen

Geplaatst: 24 februari 2012 16:00
Aangepast: 1 januari 2018 00:00

Ben jij soms ook die flatscreen tv's en lcd schermen zat?
Even geen zin meer in die controller?
Kun jij je muis wel door het raam smijten?
Trekt je Xbox of PlayStation je niet meer aan?
Stop er dan mee. Ga gamen. Analoog!

Analoog?
Ja, niet digitaal dus.
Gamen is voor veel van ons een uitlaatklep, een manier om even niet met de wereld bezig te zijn. Een momentje voor jezelf, even lekker ontspannen. Maar zelfs dan zijn er gewoon momenten waarop je gewoon geen leuke game kunt vinden. Call of Duty copy/paste trekt je niet meer, de zoveelste Mario die je verder tot haat drijft door die veel te blije Italiaanse loodgieter.
Pak een spel uit de kast. Een echt spel. Met dobbelstenen. En multiplayer waar je geen internet voor nodig hebt, alleen een paar vrienden om mee samen te spelen. En ben je Mens Erger Je Niet zat, dan zijn er genoeg keuzes voor de veeleisende gamers die jullie zijn!

Fantasy Flight?
Fantasy Flight Games is een van de beste gamemakers van dit moment. In tegenstelling tot de algemene vertolking van het woord gamemaker hier op de site gaat het om een bedrijf dat eerste klasse-bordspellen maakt. Van Lovecraft-games tot Warhammer en Star Wars en van wargames tot avonturengames, dit bedrijf maakt het allemaal. De spellen kosten net zo veel als een game voor je console, maar je krijgt er zo veel meer voor. Regelboeken, miniaturen, speelborden, kaartjes, the works! Ze hebben zelfs bordspelen gemaakt van A Game of Thrones en Gears of War! Wil je een kwaliteitsspel kopen, ga dan eens naar zoeken naar games van deze makers.

Warhammer!
Ik zelf mag graag eens een potje Warhammer spelen. In de wereld van Warhammer gaat het om epische veldslagen tussen de vele legers die de hobby rijk is. Je koopt een leger, je zet het in elkaar en je schildert het. Daarna zoek je een tegenstander en het gaat los! Dobbelstenen, regels en kermende tegenstanders zijn de zaken die je zult horen. Dit spel kost wat meer, maar je kunt er ook veel voor terug krijgen. Je bouwt je eigen leger op, waarmee je zelf gaat vechten. Een RTS maar dan in real life dus!

Gamen dus.
Niet het gamen op een pc of console is wat mij trekt, maar gamen in het algemeen is wat ik als mijn hobby kan noemen. Of het nou een bordspel, wargame, kaartspel of computergame is. Het is een manier om je te ontspannen. En maar goed ook! Want als je de hele dag maar achter je pc of console zit, wordt je echt gek. Zoek wat maten op en ga eens een spel spelen!

Gamen jullie trouwens nog op andere manieren dan de pc/console?

Lees meer