Opinion: Bullshit Versus Nonsense

Geplaatst: 18 maart 2011 17:00
Aangepast: 1 januari 2018 00:00
-

Met een krachtige zwier sloeg PC-Preacher met (draadloze) muis in hand hard in op het gezicht van Conroy 'Con' Sole. Nog net wist Con de genadeklap op zijn slaap te blokkeren met zijn Xbox-controller (de XBlox). PC maakte zich klaar voor weer een aanval, en zwaaide zijn muisarm naar achteren. Con ramde zijn linkerarm met de Move-controller keihard in de Dualcore processor van PC, die vervolgens op zijn knieën viel, en vast sloeg. Con wilde nog natrappen, maar kreeg opeens een gigantische klap in zijn gezicht. Achter hem hoorde hij een kreet van een man, Wuuuhaaaaoh, en zag hij nog net in een flits het uiteinde van een Wii-mote, voordat het licht uitging. Niemand kon zo goed vechten als Bruce Wii, maar in de verte doemde al de nieuwe uitdager op, de oppermachtige App-master iLord.

De discussie zal nooit eindigen, en geregeld zit Gameliner ook vol met posts erover: de eeuwige 'strijd' van pc versus console. Nooit heb ik begrepen waar dit in hemelsnaam goed voor is, en al geruime tijd irriteer ik me er mateloos aan. Dan hebben we ook nog de onderlinge strijd tussen consoles, tussen Microsoft en Apple-producten, en tussen handhelds. Men gunt elkaar de exclusives niet, noch toont men begrip wanneer bepaalde gamers bij hun platform de dupe zijn met glitches en/of patches.

Wat vele mensen blijkbaar niet willen snappen, is dat het hier allemaal gaat om smaak en preferentie. Vind je het helemaal te gek om op een dikke pc te gamen, ga lekker je gang. Game je liever op je console, of hou je het graag bij wapperen op de Wii, mijn zegen heb je. Ik snap niet waarom iedereen constant maar moet zeiken op elkaars keuzes, en elkaar probeert te overtuigen dat ze zogenaamd de verkeerde smaak hebben.

Laat iemand lekker doen waar hij of zij zin in heeft, en geniet ondertussen van wat je zelf tof vindt, want deze discussies zijn even zinvol als iemand proberen te overtuigen waarom rood een mooiere kleur zou zijn dan blauw. We beleven allemaal plezier aan games, en hebben dus nog altijd meer met elkaar gemeen dan dat we dikwijls beseffen. Dan ga ik nu even op de PSP een oude pc-game spelen via mijn HDTV, en daarna even op mijn Xbox 360 een N64-titel spelen.

Lees meer