Opinion: Columns lezen

Geplaatst: 10 december 2014 12:00
Aangepast: 1 januari 2018 00:00

Het is voor een column altijd maar moeilijk om elke keer weer iets nieuws te schrijven, laat staan een geschikt en interessant onderwerp te vinden. Wij krijgen hier ook niet de tonnen aan geld die de bekende Nederlanders krijgen in Glossy's, dus motivatie kan soms ver te zoeken zijn. Het is ook nooit zeker hoeveel dat daadwerkelijk iemand dit leest wat je schrijft. Meestal komen er ook niet veel reacties, dikwijls zelfs geen. Dit kan ook een goed teken zijn, want er valt te beargumenteren dat juist een goed stuk tekst geen verder commentaar nodig heeft. Van de reacties die je dan vervolgens krijgt, is van een heel aantal te merken dat ze niet echt hebben begrepen wat je hebt proberen over te brengen of uit te leggen.

Zo ging één column van mij over dat het nogal krom is dat geweld geen grenzen kent in games, maar over één blote tiet wordt veel moeilijker gedaan, laat staan seks. Vervolgens kwamen er een lading reacties onder die gingen over geweld in games en wanneer iemand in het echt begint rond te knallen. Dat was compleet niet waar het over ging, maar ach, in ieder geval weet je wel dat je column gelezen is, althans deels. Deze fout heb ik zelf ook weleens begaan: denken dat ik wel weet waar het over gaat na één alinea. Bij de column over Far Cry 3's potentiële ontwerpen die afgevallen waren destijds maakte ik een pijnlijk stomme opmerking die helemaal niet klopte.

Ik zou daarom nu graag een reactie willen van iedereen die dit leest. Vind je de columns op Gameliner.nl leuk, nuttig, informatief en/of leerzaam? Heb je een specifieke wens waarover je van iemand een column of artikel zou willen lezen? Of kunnen die stomme quasi-intelligente stukjes tekst vol snobberij van de hoogste orde wat jou betreft de pot op? In dat geval, wat vind je een beter voorstel in plaats van de column?

Lees meer