Opinion: De goede kant op?

Vorig jaar kon je de beste editie van Assassin's Creed Unity enkel kopen bij de Ubisoft Store. Dit geintje halen ze al uit sinds deel 4, wat op zich best begrijpelijk is, want dan zijn nog meer centjes voor Ubisoft zelf tenslotte. Bij Assassin's Creed Unity was het vooral veel geld voor een beetje extra, en de game vond ik bovendien ook nog eens aardig tegenvallen. Dit jaar hebben ze het met Assassin's Creed Syndicate beduidend beter gedaan. Je kreeg bij deze ultieme editie de season pass erbij, in plaats van enkel een klein exclusief missietje, wapen en pakje. Daarnaast kon je ook nog eens 20% korting krijgen als je iets van honderd Uplay-points inruilde. Uplay points verdien je gratis bij Ubisoft-games als soort van achievements/trophies. Niet alleen de game is beter dan Unity, maar ook de manier waarop deze wordt verkocht.

onbekend

Dit jaar is een jaar waarin ik echt het idee krijg dat het de goede kant op gaat qua afhandelen van extra content, uitbreidingen en DLC. Afgezien van bovenstaand voorbeeld heb je natuurlijk de supersociale release van The Witcher 3: Wild Hunt, waarbij de makers de benadering omdraaien. Jij bent hen niet verschuldigd, maar zij jou als trouwe koper. Zo kan het dus ook, en als je kijkt naar de verkoopcijfers van The Witcher 3, is dit een correct uitgangspunt geweest. Ik hoop dat veel gamepublishers hier een voorbeeld aan nemen, al zie ik voorlopig de Japanse publishers dit nog niet doorhebben. Voor de laatste Dead or Alive zie ik nog hele ladingen pakjes voor 2 euro per stuk voorbijkomen, waarbij ik mij oprecht afvraag welke geldsmijtende mongolen dit in hemelsnaam aanschaffen.

onbekend

Square Enix is echter wel steeds meer positief zich aan het bijstellen, waarbij zij echt meer en meer vragen aan de gamers wat ze willen. Welke indiegames vinden jullie dat wij moeten kickstarten? Wat zouden jullie graag willen zien in de collector's edition van Kingdom Hearts? Goeie vragen, en goed bezig, vind ik. Zou het dan echt zo gaan zijn dat we over een paar jaar al die overpriced DLC en lullige special edition-meuk allemaal niet meer hebben? Dat alle publishers en ontwikkelaars vooral werken aan het leveren van een goede dienst waar wij graag geld voor neertellen, in plaats van je genaaid te laten voelen dat je blijkbaar maar een halve game hebt gekocht? Lijkt me erg sterk, maar het gaat in ieder geval de goeie kant op, lijkt het.

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?