Opinion: De straat op met Sinterklaas, Hell no

De goedheiligman is weer in het land! Het is dus weer tijd voor veel paniek op de televisie en stress alom bij de vele hulp-Sinterklazen en pieten. De tijd dat alles door de pieten zelf werd gemaakt is inmiddels ancient history, China doet het immers goedkoper. Helaas worden de cadeautjes niet meer in een grote zak thuis afgeleverd, maar moeten we zelf de hort op. De ervaren hulpjes weten echter van wanten. Ikzelf sta namelijk ook al enige tijd onder contract bij de Sint, en heb onderhand flink wat handigheidjes om zelf zo min mogelijk te doen. We kunnen het namelijk wel eens zijn dat gamers niet altijd de meest actieve personen zijn in de hedendaagse samenleving. Daarom help ik jou graag deze ongure tijd, compleet met keiharde pepernoten en oude schuimpjes, door.

onbekend

Als je net zoals ik woonachtig bent in Amsterdam, weet je wat voor een dag opgave het is om die vervloekte Kalverstraat door te banjeren. Jongedames met twintig kledingtasjes, bedelende straatartiesten en die mateloos irriterende draaiorgel zijn slechts een aantal voorbeelden van de gedrochten die je tegen het lijf kunt lopen. Maar kom op, je bent een gamer toch? Wat doe je anno 2016 in hemelsnaam op straat in deze drukke periode? Koop al die zooi gewoon online! Pluche beren, verrekte duplo en, waar we het zelf allemaal voor doen, games zijn allemaal met een druk op de knop via Bol.com binnen te hengelen. Daarbij is het met een beetje hulp van sites als Acties.nl nog eens goedkoper te krijgen ook. Kortingssites bieden codes aan voor allerlei producten. Parfum, speelgoed, games of gewoon een waardebon? Check, check, check en nog eens check. Dus wat let je? Minder bètalen? Yes please!

onbekend

Weet je waar ik ook niet goed in ben? Inpakken. Veelal zit er meer plakband op mijn vingers, dan op het cadeautje zelf. Daarbij moet je wederom de straat op. Normaal inpakpapier is namelijk uit den boze. Nee nee, het moet speciaal inpakpapier zijn, want stel je voor dat er Happy Birthday op staat. Fuck daarom die papercuts, verkeerde vouwlijnen en die rol plakband waar je nooit het begin van kunt vinden! Laat een ander het lekker doen, die krijgt er immers voor bètaald en levert dit meestal als gratis dienst. Soms heb je zelfs keuze uit verschillende papiertjes. Jij blij, kind blij en, wellicht nog het allerbelangrijkste, vrouw blij. En na deze allerlaatste pro-tip maak je helemaal de blits. Als je nou slim bent, laat je die pakketjes bezorgen op een dag waarop alleen jij thuis bent. Ruk die doosjes open, vernietig het bewijsmateriaal (behalve de bon, want een gegeven Amerigo in de bek kijken speelt met Sinterklaas weldegelijk een rol) en doe alsof je het allemaal zelf hebt gedaan. Sneaky? Ja, maar wat kan jou het schelen? Niemand hoeft het te weten, maar dat is een geheimpje tussen jou en mij. Oké?

onbekend

Over auteur Rudy Wijnberg

Rudy Wijnberg Als het gaat om passief sporten is Rudy een kei gezien hij regelmatig menig vechtersbaas tegen de vloer nokt en tanden laat rapen. Toch is hij niet vies van andere genres. Onder het motto “je moet toch alles in je leven geprobeerd hebben” experimenteert onze Amsterdammer zo nu en dan eens wat. Niet altijd even succesvol, geduld is namelijk niet echt zijn sterkste punt, net als een gracieuze winnaar zijn gedurende menig fighter…

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?