Check hier alle PlayStation Showcase 2023 content

Opinion: De toekomst der onnozele gamenieuwtjes

Het game-nieuws dat elke dag op verschillende websites wereldwijd verschijnt kun je indelen in verschillende categorieën. Zo heb je natuurlijk de (relatief) normale nieuwtjes over screenshots, nieuwtjes over systeemeisen, nieuwtjes over trailers, nieuwtjes over videodagboeken, nieuwtjes over interviews die gehouden zijn, nieuwtjes-dit, nieuwtjes-dat en ga zo maar door. Over het algemeen zijn dit nieuwsberichten die echt een toegevoegde waarde hebben - het zijn stukjes waar je als gamer daadwerkelijk ook iets aan hebt.

Daarnaast zijn er echter ook van die items waarvan de nieuwswaarde bijna naar het nulpunt is gedaald. Voorbeelden daarvan zijn 'aankondigingen van aankondigingen'. Klinkt dat al te ingewikkeld? Een korte uitleg: dit soort nieuwsberichten gaan over een aankondiging die later in de week door één of andere uitgever zal worden gedaan. Aangezien de echte aankondiging nog niet is geweest, kun je dus spreken van een 'aankondiging van de aankondiging'. Veel dieper moet het niet worden, al zal het waarschijnlijk niet lang meer duren voordat de media gaan berichten over het feit dat er later in de week een aankondiging gaat komen over de aankondiging van een bepaalde uitgever. Een aankondiging van een aankondiging van een aankondiging dus. Blegh!

Maar hou je vast. Door wat ik je nu ga vertellen zou je kunnen zeggen dat de 'aankondigingen van aankondigingen'-categorie relatief gezien een enorme nieuwswaarde heeft. Van de week las ik op de website GameSpot namelijk een bericht over de nieuwe Xbox van Microsoft. Nu hebben die artikelen normaal gesproken nog wel een aardige nieuwswaarde, maar in dit geval zat dat toch anders. GameSpot berichtte namelijk dat een andere gamewebsite (daar begint de ongein al) op een LinkedIn account van een werknemer van Microsoft had gespot dat de nieuwe Xbox enkele coole nieuwe features zou gaan bevatten. De werknemer kon er wegens een geheimhoudingsplicht verder echter niets over zeggen. Ik sloeg stijl achterover in mijn stoel, en het net verse kopje koffie dat ik in mijn hand had deed daar net zo gezellig aan mee - de muur is inmiddels weer netjes gewit. Moet dit tegenwoordig doorgaan voor een echt nieuwsartikel? Pardon? De schrijver van het artikel heeft in ieder geval geprobeerd om de lengte van het artikel nog wat op te rekken door ook de mening van de GameStop CEO er maar bij te betrekken. Blijkbaar had de redacteur ergens toch ook wel door dat het artikel dat hij nu aan het schrijven was wel zo'n lage (nul) nieuwswaarde had, dat hij toch op één of andere manier nog wat nuttigs toe moest voegen. Een redding voor de rest van het artikel is het echter niet, waardoor de reputatie van GameStop als gaming website inmiddels is weggezakt naar een 'all time low'.

Hoe gek gaat het in de toekomst nog worden met dit soort nieuwsberichten? Misschien komt er binnenkort wel een mengeling van de hiervoor genoemde berichten: een aankondiging van de aankondiging dat een werknemer van Microsoft op zijn LinkedIn account iets gaat plaatsen over de coole features van de nieuwe Xbox. Zeg je het even tegen me als het zover is? Als het zover is gekomen met de mondiale berichtgeving in de gameswereld, dan gooi ik de handdoek in de ring.

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?