Opinion: De toppers van de E3

Lekker hoor, die persconferenties op de E3. Heerlijk smullen van alle nieuwe gameplaybeelden, zowel van games die al waren aangekondigd als van games die we tijdens die praatjes van uitgevers voor het eerst zagen. Blijkbaar is het af en toe nog wel mogelijk om dingen tot aan de persconferentie geheim te houden, want daar ga je met al die lekken toch over twijfelen. Het deed uiteindelijk niets af aan alle content die we hebben mogen aanschouwen. Ik maak graag gebruik van het feit dat mijn column zo net na de E3 is ingepland om de drie beste games van de vier grote persconferenties (Microsoft, EA, Ubisoft en Sony) eens verder te belichten. Mijn persoonlijke top drie, uiteraard - voordat mensen dingen gaan roepen. Verder staan de games in een willekeurige volgorde; op die manier kan ik het mezelf namelijk makkelijker maken. Gamers zijn lui, toch? Maak ik ook graag gebruik van.

The Witcher 3
Als er nou toch één game was geweest waarvan je mag zeggen dat 'ie nu meteen uit moet komen, dan is dat toch het derde deel van The Witcher. De ontwikkelaars van die game, CD Projekt RED, gebruikten de persconferentie van Microsoft om weer eens wat nieuwe beelden van hun aanstormende RPG te laten zien en jongens, wat heb ik er weer van genoten. Sinds het eerste deel van de serie ben ik al van de wereld van witcher Gerald, en geef me eens ongelijk. Prachtige omgevingen, die nu in het derde deel eindelijk ook compleet open zijn. Geen last meer van onzichtbare muren of gebaande paadjes, dus. Daarnaast natuurlijk ook geweldige gevechten, die enerzijds casual zijn, maar anderzijds ook genoeg diepgang bieden voor de specialisten om helemaal los te kunnen gaan. En 'Spuiten en Slikken'-taferelen, natuurlijk. Je moet als gamer toch ergens je genot vandaan kunnen halen, vinden jullie ook niet? Dan maar zo.

onbekend

Inside
De game Inside zou je zomaar eens niets kunnen zeggen. Een andere game van dezelfde ontwikkelaars zou je wel wat kunnen zeggen: LIMBO. Laatstgenoemde platformer kwam een aantal jaar geleden uit en kreeg niets anders dan lof van de wereldwijde pers, en niet zonder reden. De zwart-wit-sfeer van LIMBO was fenomenaal, en ondanks dat je vrijwel niets wist van het jongetje dat je bestuurde, zijn er niet veel games die je zoveel met het hoofdpersonage mee kunnen laten leven. Ook de eerste trailer op - alweer - de persconferentie van Microsoft was geweldig en in kleur! Dat wordt dus net zo goed als LIMBO, met nog een kleurtje erbij ook! Kan het nog stuk?

onbekend

The Division
Een third-person shooter in een door een apocalyps verwoeste wereld, die er door de nieuwste technologieën op de inmiddels huidige generatie consoles ook nog eens heerlijk uitziet. Dan heb je het voor mij alvast helemaal gemaakt. Zowel Microsoft (ja, die gasten waren wat dat betreft best wel goed bezig) als Ubisoft (als uitgever van de game) lieten op hun persconferenties nieuwe beelden van de game zien. Ook het feit dat vrijwel alle informatie in-game wordt getoond is een groot pluspunt van The Division, want op die manier word je compleet in de game gezogen zonder te worden gestoord door vervelende menuutjes die het tempo uit een spel halen. Heerlijk vind ik dat!

onbekend

Naast deze drie genoemde titels waren er natuurlijk nog meer hoogtepunten op de persconferenties, bijvoorbeeld de eerste paar minuten van Far Cry 4, of de multiplayerbeelden van Rainbow Six: Siege, veel informatie over FIFA 15 en de nu al speelbare bèta van Battlefield: Hardline. Ja, zo'n E3 is een zegen voor de gamewereld. Volgend jaar maar weer hetzelfde recept, graag!

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?