Opinion: Eén Dorp

Met het paard in galop vervoerde ik mezelf van dorp naar dorp. Ik begon bij Xville 360. Een prima dorp met een vreemde naam, die gek genoeg 360 graden was. Alles was prima in Xville: ik had vrienden, een reputatie en mijn bibliotheek was gigantisch. Het ging af en toe wat log en traag, er zullen altijd drukke bureaucraten blijven. Maar het was goed.

Ik vervolgde mijn tocht en reisde veel tussen Xville en Playtown, een concurrerend dorp dat op veel vlakken hetzelfde was, maar iets meer exclusieve voordelen had, met gratis internet. Mijn reis ging verder en ik durfde mij te betreden in de diepe woestijn van Büdgët Pc. Bijna viel ik in het drijfzand van de tabletvallei, maar uiteindelijk was ik daar. Steamson was een grote stad waar de mogelijkheden verder reikten dan Xville en Playtown bij elkaar. Ik was gelukkig.

Tijden waren goed in Steamson. Regelmatige uitverkoop, een grote catalogus. De enige restrictie was je eigen portemonnee. Opeens kwamen er kreten dat er een perfect dorp zou zijn, een nieuw dorp van de bureaucraten van Xville. Waar alles in één was en je niets extra's meer nodig had. Dit sprak mij aan! Ik wil mijn leven graag vergemakkelijkt hebben, maar wel de controle behouden. Met veel enthousiasme schreef ik me in voor dit ene dorp. Die de enige zal zijn die het enkele aanbiedt wat we allemaal alleen nodig hebben. Het dorp heette simpelweg One. Gemotiveerd settelde ik mezelf. Ik was helemaal klaar toen er opeens een man naar binnen kwam. 'Goedendag, GEBRUIKER-VANDERWELLS, dit is een dagelijkse check om te kijken of je niets fout doet. Je veters zitten los, we willen niet dat je de fundering sloopt als je valt.' En weg was hij weer. Ik krabde even aan mijn hoofd en strikte mijn veters. Waarom heb ik iemand nodig die mij eenmaal per 24 uur checkt? Ik opende de verhuisdoos met mijn vergaarde Xville bibliotheek. Beide dorpen zullen toch wel compatibel met elkaar zijn? Nee! Dezelfde man kwam naar binnen en vertelde dat het verboden was om Xville-producten te gebruiken in One. Dit was een serieuze misdaad en ik zou er nu afkomen met een waarschuwing. Is het zo erg om oude tijden te herbeleven? Wat als er vervolg-ervaringen zijn in het One-dorp die zijn oorsprong vinden in Xville 360? Hoe kunnen nieuwe bewoners deze vorige ervaringen ooit meemaken? Daarnaast voelt het alsof ik van mijn Xville-identiteit bestolen ben. Alle leuke tijden die ik beleefd heb blijven nu een herinnering.

Goed, alle ellende terzijde. Er moet toch wel iets leuk zijn in dit alles-in-één extravaganza? Een van mijn vrienden heeft net een aanschaf gedaan en opent de aanschaf bij mij thuis. Na een goede avond vertrok mijn compagnon uit mijn huis met zijn aanschaf, erachter komend dat de aanschaf niet zomaar mijn huis kan verlaten. En daar was hij weer, de man die eens in de 24 uur komt kijken hoe het gaat, om mij keurig te vertellen dat alle spullen die je aanschaft gelinkt zijn aan je huis en slechts eenmalig overdraagbaar zijn naar een andere gebruiker die je minstens dertig dagen moet kennen. De andere gebruiker kan dit object niet opnieuw aan iemand anders geven. Ik unlockte het aangeschafte product en gaf het terug aan mijn vriend.

Nu zit ik op mijn witte knol. De wind vliegt door zijn manen als golven die de oceaan breken. De verloren stad One had zoveel potentie, maar werd door zijn eigen beperkingen met de grond gelijk gemaakt. Ik ben blij met deze gebeurtenis. Het laat zien dat wij bewoners ons niet blind staren op pracht en praal en weten wat belangrijk voor ons is.

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?