Opinion: Erin opgamen, erop ingamen

Het liefst laat ik mij met games altijd helemaal opslokken in die wereld waar het zich in afspeelt. Als ik ook een film heb gezien van een bepaald genre, krijg ik ook vrijwel altijd de behoefte een game te spelen van soortgelijke setting, stijl en sfeer. Het versterkt voor mij bij beide gevallen de ervaring, al hoef ik van bepaalde drama's dit niet te versterken of in gamevorm te ervaren. Zo heb ik een paar jaar geleden een gehele zomer een obsessie gehad met Westerns. Ik keek een hele lading films, waarvan vooral alle Sergio Leone-films en andere Spaghetti-Westerns. Daarnaast speelde ik Call of Juarez, de eerste twee delen. Eigenlijk liep mijn Western-koorts net ten einde toen Red Dead Redemption uitkwam, waardoor ik van deze geniale game nog altijd lang niet alles heb gedaan, juist omdat ik het toen echt wel weer even gehad had met al dat zand, zweet en misère.

onbekend

De eerste echte gekte die ik kreeg met een film- en gamereeks was eigenlijk wel met Street Fighter. Mortal Kombat had ik het al erg mee te pakken, maar je had niks meer dan enkel de game. Zoals in mijn review van Ultra Street Fighter IV is te lezen, deed ik op het schoolplein alle moves met een paar vrienden en was er een tijdelijk zware obsessie. Maar de echte Street Fighter-verslaving kwam bij mij eigenlijk wel pas vanaf Street Fighter Alpha, en de te gekke animefilm die rond die tijd uitkwam.

Nee, ik heb het niet over de film. Die was wel hoogst vermakelijk: Raul julia was altijd goed, degenen die E. Honda, Sagat en Zangief speelden waren perfect gecast en natuurlijk zijn de muscles from Brussels altijd stoer. Goeie film? Nee. Deed het de SF-serie eer aan? Nee. Vermakelijk? Ja, dat dan weer wel. De animefilm heb ik wel tien keer gezien, waarna het altijd vooraf en achteraf de game spelen was. Met Street Fighter Alpha 3, met gigantisch characterroster, had ik mij ook gespecialiseerd in vrijwel alle characters Hieraan terugdenkend verklaar ik mijzelf een beetje voor gek.

onbekend

Zo heb ik ook een Final Fantasy- en Mass Effect-gekte gehad, en momenteel heb ik mij volledig gestort in de Dragon Age-setting. Je kunt zeggen over EA wat je wilt, ze zorgen er wel voor dat er heel toffe andere media verkrijgbaar is, in samenwerking met BioWare. De boeken van Dragon Age en Mass Effect spelen zich rondom de games af, en zorgen ervoor dat ik de wereld en characters nog veel beter apprecieer. Het zorgt er ook voor dat het leuker is om de game te spelen. Daarom een aanrader: slinger voor en na Fast and Furious 7 eens een dikke racegame aan, ga na Mad Max Fury Road eens even RAGE spelen. Ga naast The Witcher 3: Wild Hunt spelen ook eens een blik werpen in de boeken waarop ze gebaseerd zijn. En hopelijk heb je hetzelfde als ik: dan nog meer plezier eraan.

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?