Opinion: Eventjes naar buiten? Liever niet!

Geplaatst: 10 mei 2016 12:00
Aangepast: 1 januari 2018 00:00

Het is weer lekker warm buiten en de mensen stromen massaal de straat op. Helaas kan dat voor de gamers onder ons geen zegen, maar eerder een vloek zijn. De sociale verplichtingen komen weer aan bod en het excuus Ja maar het regent is niet langer van toepassing. Daarbij is er ook nog eens sprake van komkommertijd. Geen nieuws, geen nieuwe games en vooral geen online vrienden. Een lastige kwestie, maar een echte gamer zoekt omwegen. Jammer genoeg leiden echter niet alle omwegen naar Rome.

Iedereen weet waar ik het over heb wanneer ik praat over sociale verplichtingen. Een feestje hier, een barbecue daar en, niet te vergeten, natuurlijk zonnen op het strand. Lastig, maar gelukkig hebben we altijd nog de handhelds. Nouja, veel heb je er niet echt aan, want er is altijd nog zoiets als de zon. Deze irritante bol van licht straalt in de hemel en weet het iedere keer weer voor elkaar te krijgen om rechtstreeks in je beeldscherm te schijnen. Als klein kind had ik hier al last van en nog altijd weet mijn aardsvijand mij te kwellen. Jullie hebben vast alle trucjes al geprobeerd, maar de een faalt nog harder dan de ander. Zo heb je de befaamde handdoek over je hoofd-techniek. Een goede manier om licht uit de kwestie te elimineren, maar is het comfortabel? Nou nee, niet bepaald.

Ik weet nog goed hoe ik als kleine knaap Super Mario op het strand aan het spelen was. Het zand kroop lekker tussen m'n bilnaad en het scherm raakte flink bekrast door de ruwe korrels. Met geknepen ogen zat ik naar het scherm te staren in de hoop een glimps van mijn loodgieter vriend op te vangen. Jammer genoeg wist ik het eerste level niet te voltooien aangezien ik geen moer kon zien. Dat maakte als klein kind echter geen fluit uit. Ik had het naar m'n zin en ik wist precies wat er gaande was op het scherm. Als één van mijn ouders dan ook vroeg: Wil je gezellig mee het water in? konden ze al raden wat het antwoord was. Uhm, how about no?

Anno 2016 ben ik een volwassene die zijn eigen keuzes moet maken. Als reviewer krijg ik nogal wat games op mijn deurmat gedeponeerd, maar denk niet direct dat dit altijd dolle pret is. Reviewen staat gelijk aan vierkante oogjes en het wegebben van je sociale leven. Veelal zit je uren achter elkaar gekluisterd aan de buis en genieten van het lekkere weer is voor deze jongen dan ook zeker geen optie. Deadlines moeten gehaald worden, maar dat mag niet ten koste gaan van de kwaliteit. Het is dus wikken en wegen wat betreft tijdsverdeling. Investeer ik nu tijd in deze game of in mijn vrienden (tenzij het een multiplayer-game is)?

Ik ben echter benieuwd naar hoe jullie met de zomer omgaan. Blijven jullie volle bak gamen? Of durf je de console/ pc ook nog weleens uit te zetten om als vampier uit je grot te kruipen? En als je nou toch buiten gamet, hoe doe je dat dan in hemelsnaam? Laat het hieronder weten en help je medegamer!

Rudy Wijnberg Head of Media

Als het gaat om passief sporten is Rudy een kei gezien hij regelmatig menig vechtersbaas tegen de vloer nokt en tanden laat rapen. Toch is hij niet vies van andere genres. Onder het motto “je moet toch alles in je leven geprobeerd hebben” experimenteert onze Amsterdammer zo nu en dan eens wat. Niet altijd even succesvol, geduld is namelijk niet echt zijn sterkste punt, net als een gracieuze winnaar zijn gedurende menig fighter…

Lees meer