Opinion: Fanboys

Iedereen kent ze wel; mensen die zich fan van een game of platform noemen. Met plezier gaan ze een urenlange discussie met je aan om je van hun gelijk te overtuigen. De ene na de andere vergelijking passeert de revue, waarbij vaak vernederend gedaan wordt over concurrerende games of platforms. En als je na hun relaas nog steeds niet overtuigd bent, doen ze je af als een minder wezen dat hun aandacht niet waard is. Klinkt bekend, toch? Houston, we have fanboys.

Irritatiefactor
Fanboys hebben nare eigenschappen, maar geen is zo irritant als de opdringerigheid waarmee ze hun favoriete game of platform kenbaar maken. Op feestjes nemen ze gesprekken over concurrerende producten over in de hoop hun mening op te dringen bij de ongelukkige luisteraars.
Geen forum is meer veilig zodra de fanboy een thread heeft gevonden die om zijn aandacht vraagt.
Als het over zijn favoriete product gaat, dan is de fanboy gelukkig. Gaat het over de concurrent, dan gaat de fanboy in Trol mode, waarbij hij geen middelen schuwt om het concurrerende product de grond in te boren. Op zulke momenten is het beter om de thread te verlaten en een moderator aan de mouw te trekken, want de fanboy is op zo'n moment niet meer te stoppen. Banhammer time!

Uitgevers vs Fanboys
Voor een uitgever is de fanboy een mooie meevaller. Een goedkopere reclamezuil voor hun producten is niet te krijgen. De fanboy oreert er immers flink op los en is niet makkelijk te stoppen.
En hierin zit het grootste probleem. Als een uitgever een game uit een serie waarvoor de fanboy een hoekje in zijn huis heeft ingericht verknalt, dan zijn de poppen aan het dansen. Fora branden terwijl de flame-wars elke thread in een verschrikkelijke hel van getrol en overdadig capslockgebruik veranderen. Dit soort oorlogen kunnen een game vernietigen. Het voordeel is dan wel dat uitgevers meestal voorzichtig zijn, al helemaal als het om een populaire titel gaat. Fear the nerd-rage!

Resumerend...
Fanboys zijn er in vele soorten en maten in gameland. Sommige, meer gematigde fanboys houden het bij het ophemelen van hun favoriete game of platform. Andere, meer militante fanboys gaan regelmatig op kruistocht om de games van de concurrentie de grond in te boren. Beide zijn irritant en het beste is om maar met ze mee te praten. Dat scheelt weer verloren uren van je leven.
Oh, nog één ding. Battlefield: Bad Company 2 is vele malen beter dan Modern Warfare 2 en Call of Duty: Black Ops bij elkaar opgeteld.

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?