Opinion: Fysieke aankoop vs digitale download

Het gebeurt steeds vaker dat ik een game niet meer fysiek in de winkel haal, maar koop als digitale download. Nu zie ik in mijn omgeving nog altijd gamers die liever de schijfjes in huis hebben dan een aantal gigabytes op de console. Enerzijds begrijp ik dit, maar anderzijds zie ik in dat de digitale download steeds groter en groter wordt. Daarom vind ik het eens hoog tijd om te kijken wie er, voor mij persoonlijk, wint. Digitale download of het fysieke schijfje?

onbekend

Op zich vind ik het altijd fijn om een fysieke editie in handen te hebben. De laatste jaren neemt dit gevoel echter steeds meer af. Waar je vroeger een goedgevulde kartonnen doos in handen kreeg, krijg je vandaag de dag slechts een plastic hoesje met een waarschuwingsflyer erin. Geen boekjes of leuke extra's, enkel een schijfje en wat plastic. Deze incentive is dus vrijwel volledig uit de kijker gewerkt. Ik vind het leuk om games tentoon te stellen. Dit doe ik voornamelijk met oude cartridges die makkelijk neer te zetten zijn. De hoesjes van nu zet ik echter regelrecht tussen de dvd's. Ook deze incentive is dus voor mij verleden tijd.

Wat is er echter dan nog positief aan de fysieke editie? Het valt mij op dat de games die ik in de winkel haal, vaak nog goedkoper zijn dan wanneer ik ze in de online stores aanschaf. Een vreemde gewaarwording aangezien de kosten juist worden gedrukt. Ook vind ik het fijn dat ik niet eerst een download van veertien uur moet starten alvorens ik een game kan spelen. Daarbij is het belachelijk dat games niet meer doorgegeven kunnen worden. Waar je vroeger games kon ruilen of verkopen, is dat vandaag de dag niet mogelijk. De aankoop staat gekoppeld aan jouw account en kan niet ingeruild worden tegen iets anders.

onbekend

Er kleven echter niet enkel nadelen aan de digitale download. Alles is bijvoorbeeld direct overzichtelijk ingedeeld en de kortingen in de online stores zijn een stuk aantrekkelijker dan in de winkel. Ook hoef je de hoesjes niet langer op te bergen wat uiteindelijk scheelt qua ingenomen ruimte in de, al overbeladen, kastjes. Een game kan niet meer beschadigen en als gevolg daarvan niet meer werken. Als extraatje is ook het zoeken naar het schijfje niet langer nodig (waar ik overigens een handje van heb aangezien ik niets in het goede hoesje stop). Toch blijf ik erbij dat de fysieke aankoop de voorkeur prefereert. Het delen met anderen en de vermindering in downloadtijd is een te grote pre. Waar ik echter benieuwd naar ben, is hoe jij hierover denkt. Ben jij ook meer van de fysieke editie of ga jij helemaal met de tijd mee en doe je nu alles digitaal? Laat het hieronder weten!

onbekend

Over auteur Rudy Wijnberg

Rudy Wijnberg Als het gaat om passief sporten is Rudy een kei gezien hij regelmatig menig vechtersbaas tegen de vloer nokt en tanden laat rapen. Toch is hij niet vies van andere genres. Onder het motto “je moet toch alles in je leven geprobeerd hebben” experimenteert onze Amsterdammer zo nu en dan eens wat. Niet altijd even succesvol, geduld is namelijk niet echt zijn sterkste punt, net als een gracieuze winnaar zijn gedurende menig fighter…

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?