Check hier alle The Triple-i Initiative content

Opinion: Gamen als vader

Geplaatst: 6 januari 2015 12:00
Aangepast: 1 januari 2018 00:00

Afgelopen week hebben nogal veel mensen op Gameliner.nl gezegd dat ze als goede voornemen hebben om meer tijd te maken voor gamen in 2015. Nou is dit iets wat ik zelf als voornemen een paar jaar geleden ook heb gemaakt, want ik was enkel maar aan het werk. Nu heb ik het zo gedaan: ik plan naast mijn werk, muziekstudie en tekenwerk ook in wanneer ik ga gamen. Ik kan dit iedereen met een druk leefschema aanraden: plan óók je vrije tijd in, want deze is minstens zo belangrijk voor lichaam en geest om goed te blijven functioneren!

Maar nu staat mij een levensgrote verandering te wachten. Ik word namelijk zeer binnenkort vader. De kans is heel groot dat bij de eerstvolgende column de kleine Peter 2.0 het daglicht heeft gezien, en ik iedereen een column kan trakteren die heet mijn baby is de mooiste ter wereld. Dit zal mijn leven uiteraard compleet gaan veranderen (niet die column, maar dat ik vader word), en ik vraag mij ook af in hoeverre. De meningen zijn nogal verdeeld, van valt wel mee, tot o jee!.

Vooral de niet-vaders zijn heel erg van de opmerkingen in de stijl van je leven is voorbij jongen! Nooit meer vrije tijd!, vaak gevolgd door een wat wrange lach. Ik kan mij persoonlijk niet herinneren dat ik ooit zo gereageerd heb naar mijn vrienden die vader of moeder werden, maar goed. Onder de wel-vaders zijn de opmerkingen ook verdeeld, maar deze zijn over het algemeen van het is het mooiste wat je kunt overkomen, maar het zal wel in het begin even zwaar zijn. Uiteraard wisselt het ook heel erg per gezinssituatie.

Toen GTA V voor het eerst uitkwam, was degene op de redactie die als eerste de hele game had uitgespeeld onze enige echte Simon. Deze beste man heeft een fulltime baan, relatie en twee kinderen (toch, of zijn het er al meer? ;)). Het is ook maar net wat je er zelf van maakt, al kan het per situatie, per kind en financiële situatie natuurlijk allemaal erg verschillen. Maar mijn ervaring is dat het toch vooral vaak tussen de oren zit. Sommige mensen schieten al in de stress wanneer ze twee dingen moeten doen, anderen pas bij tien. Sommige mensen hebben één kind, en zogenaamd nergens meer vrije tijd voor. Anderen hebben er drie en lijken zeeën aan vrije tijd te hebben. Ik ga weer alles plannen, en geloof dat ik me echt geen zorgen hoef te maken over geen tijd meer voor gamen. Over een paar jaar doet de kleine gewoon mee. Hop, achievements halen voor pappa, anders zonder eten naar bed!

Lees meer