Opinion: Gamepocalypse

Geplaatst: 6 januari 2012 20:00
Aangepast: 1 januari 2018 00:00
-
Alex heeft duidelijk met z'n neus zitten kijken, want onze Peter heeft deze week gewoon het recht om zijn mening over de gamewereld over ons uit te spuwen. In deze eerste column van het jaar, die vorig jaar ook al aan hem voorbehouden was, geeft hij een blik in de toekomst. Wordt 2012 weer zo'n superjaar?

Wederom met de eer de eerste column van het jaar te mogen schrijven ging ik aan de slag aan het stuk dat jullie nu lezen. Het voelt voor mij dan ook alsof ik de taak heb om weer eens een frisse blik vooruit te werpen op dit verse jaar, dat volgens nogal veel religieuze excentriekelingen apocalyptisch gaat aflopen. Maar de vraag die natuurlijk iedereen zich op de redactie bij Gameliner afvraagt is: Komen er nog wel goeie games uit voordat we met zijn allen de verdoemenis tegemoet gaan? En: Kunnen we in volledige euforie met controller (of keyboard en muis) in de pollen ten onder gaan met een heerlijk verslavende game pronkend op ons scherm? Of wordt het depressief en verveeld in een hoekje onder de douche huilebalken terwijl de meteorieten neerdalen?

Zeg Marietje, je bent toch verdomme niet de PS Vita vergeten hè?

Als je het hebt over veelgebruikte onderwerpen bij games, dan kunnen globale rampspoed, apocalyps, post-apocalyps en algehele narigheid natuurlijk niet ontbreken. Probeer maar eens op het idee te komen van een RPG die niet gaat om een wereldbedreigende, megalomane boef of die zich afspeelt in een verwoeste wereld, en je zult merken dat dit nog niet zo makkelijk is. Maar ja, laten we eerlijk zijn, dit soort onderwerpen blijven toch altijd leuk en met games kun je nu eenmaal heerlijk extreem ver gaan. Laat jouw digitale poppetje maar door een hel gaan, terwijl je zelf lekker in je luie stoel onderuitgezakt nog eventjes een slok energy drink achterover klapt, en de laatste klauw chips uit de zak graait.

2012: superjaar!

2012 zal weinig anders zijn dan normaal, want met titels als onder andere Darksiders II, Diablo III, Last of Us en Silent Hill: Downpour mogen we ons weer in een hel wanen. Binnenkort kunnen we dan ook met Mass Effect 3 toezien hoe je met Shepard de Aarde weet te redden, al betwijfel ik of de gamewereld hiermee wel gered wordt. Het ziet er in de trailers tot nu toe uit dat Shepard zijn tong heeft vervangen door een extra pistool en zijn hersens heeft gedoneerd aan een (al dan niet) goed doel. Dat is een slecht omen. Maar laten we de hoop niet verliezen, om daarentegen vanuit onze luie gametronen te proosten op dit nieuwe game jaar. Dat nog vele interactieve nachtmerries mogen volgen!

Lees meer