Opinion: Games die je waarschijnlijk gemist hebt

Geplaatst: 13 mei 2011 18:30
Aangepast: 1 januari 2018 00:00

Tenzij je zwemt in het geld en je je zuurverdiende centen aan niets anders uitgeeft dan games, heb je ongetwijfeld een aantal titels gemist de afgelopen jaren. Hoe scheid je nou het kaf van het koren? Daar ben ik voor! Ik ga jullie vandaag een paar aanraders geven die door de jaren heen zijn verschenen (ik zal hier overigens geen titels noemen van de vorige generatie consoles). Zet je schrap voor de games die je waarschijnlijk gemist hebt, maar het wel waard zijn om te worden gespeeld!

Haze
Haze is het ultieme voorbeeld van slechte publiciteit en het afgrijselijke meeloopgedrag van mensen die reviews lezen. Haze is ontwikkeld door Free Radical, die ook het geniale Timesplitters en het intense Second Sight (ook een aanrader!) hebben gemaakt. Het zit dus wel goed met die game, maar de pers dacht daar anders over. Haze scoorde niet hoger dan een 6 en luidde de ondergang van Free Radical in. Dit is nou precies waarom er zo weinig games verschijnen die iets anders doen dan de massa. Omdat mensen iets niet begrijpen, gooien ze het maar gelijk weg. Inderdaad, de character models zien er niet super uit, maar de textures zijn wel super mooi. Verder was geen enkele PlayStation 3-game echt mooi in 2007. Als je door de fouten van Haze heen kijkt, zie je een sterk opgezette game met een krachtig verhaal. Daarnaast valt hetzelfde verhaal met vier spelers, lokaal of via internet, uit te spelen. Dat zien we tegenwoordig niet veel meer. Het is even goed zoeken, maar je zult hem vanzelf vinden in de budget-bakken.

No More Heroes (2)
Vergeet Mario, vergeet Samus en vergeet Link. Travis Touchdown is de coolste gast op de Nintendo Wii. Als je No More Heroes nog niet hebt gehaald, mis je een unieke ervaring die maar weinig games hebben. No More Heroes is van dezelfde ontwikkelaar als het ietwat ontoegankelijke Killer7, maar No More Heroes lijkt er totaal niet op. Maak je klaar voor een wilde rit met vreemde humor, geweldige dialogen en tien steeds pittiger wordende eindbazen. En als je dan toch bezig bent, haal dan ook gelijk even deel twee in huis. Deze games zijn niet zo moeilijk te vinden als je denkt. Heb je geen Wii? Er komt een remake van de eerste No More Heroes uit op de PlayStation 3: Heroes Paradise!

The Orange Box
Als fervent console-bezitter heb ik nooit het geniale Half-Life 2 meegemaakt. Toen bekend werd dat Half-Life 2 naar de Xbox 360 zou komen, werd ik dolenthousiast. En met een reden, want naast Half-Life 2 kregen we ook nog Episode 1 en 2 van diezelfde game, het legendarische Portal en Team Fortress 2. Een gouden deal, als je het mij vraagt. Vijf geweldige games die de industrie permanent hebben veranderd voor de prijs van één. Het is ook zeker van belang om Portal te spelen als je Portal 2 helemaal te gek vindt. Van deze deal ga je absoluut geen spijt krijgen.

Dat was hem dan weer voor vandaag. Als mensen dit vet vinden, wil ik dit wel als iets maandelijks doen. Ik ben een verzamelaar van zeldzame games die of niet zijn gereviewed, of een kutbeoordeling hebben gehad en het in mijn ogen totaal niet verdienen. Het is op het moment dat ik dit typ bevrijdingspop, dus ik ga denk ik maar een feestje bouwen. Tot ziens!

Lees meer