Opinion: Games downloaden, what's the fun in that?

Geplaatst: 5 februari 2010 08:30
Aangepast: 1 januari 2018 00:00
-

Het antwoord hierop is natuurlijk helemaal niets, want stel je nou het volgende voor. Iemand vraagt aan jou hoeveel games je hebt en vol trots antwoord je een stuk of honderd. Nu zul je natuurlijk denken dat diegene je stomverbaasd gaat zitten aankijken, maar in plaats daarvan wordt je trots helemaal de grond in geboord omdat de ander bijna in een halve deuk ligt van het lachen en zegt: Zeker gedownload. Echt fijn gevoel is dat natuurlijk niet, want welke gamer wil nou niet pronken met een belachelijk grote verzameling aan games?

Ik heb zulke situaties al zo vaak moeten meemaken, maar gelukkig kan ik wel genieten van de verbazende blikken. Misschien staren er nu wel een paar mensen vol verbazing naar hun scherm als ik zeg dat ik altijd gewoon heel leuk kan antwoorden met het antwoord: Nee, natuurlijk niet!

Maar ik zal zeker niet de enige zijn, er zijn vast nog wel meer gekken die niet zonder een hoesje of boekje kunnen bij hun game, want kom zeg, hebben jullie niet ook altijd het gevoel dat een game niet echt van jou is wanneer je het hebt gedownload? Ik heb dan altijd meer het gevoel dat ik de game heb geleend of zelfs gejat.

Sommigen zullen misschien zeggen dat je games ook gewoon legaal kan downloaden, maar what 's the fun in that? Het is toch altijd leuk om even naar de winkel te gaan, gezellig een praatje maken met de verkopers over de nieuwste games of gewoon lekker 's avonds op je luie reet gaan zitten en alle mooie aanbiedingen nog even langs te gaan, een pre-order te doen of gewoon een game te bestellen via internet. Dan heb je tenminste iets om je op te verheugen.

Als je download dan verheug je je op een game en vervolgens kost het je één simpele klik en dat is het dan. Je kunt niet even van tevoren het boekje doorbladeren of het hoesje even rond showen aan iedereen die toevallig maar in de buurt is. Zo kan ik bijvoorbeeld mijn vriend niet even lekker jaloers maken.

Maar ondanks dit alles ziet de toekomst er toch heel erg somber uit, want mogelijk verdwijnen de tastbare games. Steeds meer games zijn gewoon te downloaden dus misschien besluiten de uitgevers ook wel de tastbare games de deur uit te gooien. Ik zal het in elk geval erg jammer vinden. Wat vinden jullie dan ook: downloadbare games of tastbare games?

Lees meer