Check hier alle Nacon Connect 2024 content

Opinion: Hap slik gamen

Geplaatst: 5 augustus 2014 17:00
Aangepast: 1 januari 2018 00:00

We kennen het allemaal vast wel. Je komt thuis aan het einde van de middag en je hebt even het rijk alleen. Dan kan het heerlijk zijn om dat bord eten op schoot te smijten en even een film of serie te kijken. Of je kan natuurlijk gewoon even lekker rondzappen op tv. Echter heb je soms ook zin om even te gamen of er ligt een game op je te wachten die je gewoon verder moet spelen. Aangezien je beide handen nodig hebt, kan het lastig zijn om tegelijkertijd te eten. Wat zijn nou de beste maaltijden tijdens het gamen? Ieder heeft zo zijn voorkeur, maar laat ik voor nu eens kijken naar wat ik zelf kies als de ultieme gamemaaltijd. Ik heb daarbij gekozen voor mijn eigen persoonlijke top 4.

Nummer 4: pizza

De eeuwenoude klassieker op nummer 4 bij mij. Terwijl de pizzapunten liggen af te koelen op het bord, kun je gerust nog even gamen. Als de tijd rijp is, schuif je zo'n punt met gemak naar binnen. Het gemak ligt op de korte termijn erg hoog, echter zijn er nogal wat nadelen. Zo is pizza bestellen best prijzig en zeker als je het vaker doet, wordt het een duur grapje. Nu kun je ook zelf een pizza bakken in de oven (lekker gamen tijdens het afbakken), maar dan moet je de game wel weer pauzeren. Je moet immers nog even zelf de pizzapunten snijden. Daarnaast kun je vrijwel constant met een doek of stuk keukenpapier je handen schoon maken. Anders heb je wel een erg 'vette' controller. Het smaakt wellicht goed, zeker met een vaas vol cola, maar voor tijdens het gamen niet het meest ideale.

Nummer 3: friet met een snack

Even een frietje halen met een snack naar keuze. Over het algemeen lekker snel en minder duur dan een pizza bestellen. Voorwaarde is wel natuurlijk dat de snackbar op de route naar huis ligt, maar dat is meestal wel het geval. Af en toe een frietje nemen of bijvoorbeeld een hap uit zo'n samengeperst samenraapsel van overgebleven dierenresten (de frikandel) nemen, dient het gemak van de gamende en hongerige mens. Bijkomend nadeel zijn weer de vette handen of de saus die soms nog aan je vingers zit. Je kan ook thuis friet bakken en de friet in een schaal doen met keukenpapier, scheelt een hoop. Echter moet je dan wel zeker een keer of twee, drie lopen om het zelf in de gaten te houden. Weer enkele gameminuten opgeofferd om de lege maag te voorzien van een bodempje vette hap.

Nummer 2: bak nasi met stokjes saté

Lang leve de eenpersoonsafhaalmaaltijden bij de Chinees. Veel Chinese restaurants hebben makkelijke menu's voor één persoon om af te halen. De kracht van nasi zit het eetgemak. In tegenstelling tot bami, kun je deze goddelijk gebakken en gekruide witte korrels makkelijk met een lepel naar hun nieuwe bestemming brengen: je maag. Geen gedoe met vorken, nee de lepel is mightier than the fork tijdens het gamen. En de satéstokjes maken de handen ook niet te vies, gewoon bij het stokje pakken en het vlees als een wilde tijger eraf scheuren. De meer geoefende gamers onder ons stoppen het stokje in de mond en doen het zonder handen. Het kan dan wel zijn dat er wat satésaus aan je mond blijft zitten. Ach ja, geen ramp, dat vegen we later wel af als we klaar zijn met gamen. Je mond heb je daar immers niet voor nodig. De afhaalchinees mag dan niet veel goedkoper zijn dan de pizza, maar meestal houd je wel wat eten over. Handig, zo'n restje nasi voor morgen als je weer gaat gamen. Die Chinezen hè, ze houden wel rekening met ons gamers. Een extra grote portie voor een extra lange sessie. En als je toch wat minder geld hebt, dan is de klassieke nasimagnetronmaaltijd een mooi alternatief.

Nummer 1: bak salade en een warm magnetronbroodje

Ideale shit, die salades. En dan bedoel ik niet die maaltijdsalades, want daarmee zit je vast aan de immer te vermijden vijand: de vork. Ik bedoel die bakken huzaren, rundvlees, zalm, Russisch ei of andere soortgelijke salades. Een beetje grote bak dekt de lading wel, maar eventueel kun je ook een kleinere nemen. Dan kun je er toch nog iets warms bij eten, voor het warmemaaltijdidee. Het beste is gewoon een broodje voor in de magnetron. Een bapao is het makkelijkst, amper vet aan je handen. En die dingen zijn de eerste paar minuten toch zo heet, dat je het broodje amper uit het zakje krijgt. Een mooie combo, het enige wat je nodig hebt is een lepel voor de salade. Hiermee vermijd je vooral het creëren van die andere vijand: de grote afwas. Of zoals ik het noem: een grafwas. Met deze nummer 1 zit je gebakken tijdens je zoveelste gamesessie.

Conclusie

Hiermee krijg je wellicht meer inspiratie voor het zorgvuldig plannen van jouw volgende maaltijd. De vereisten zijn vooral: alles wat makkelijk binnen te lepelen met het gouden gereedschap: de lepel en eten wat voor weinig of geen afwas zorgt. Jouw enige obstakel kan dan nog af en toe vette handen zijn, maar met wat keukenpapier in de aanslag is dit snel te verhelpen. Als je echter iets eet waarbij je constant je handen moet afvegen, dan komt dit niet ten goede van je gamesessie. Wat is jouw ultieme gamemaaltijd? Ik ben alvast zeer benieuwd naar jullie culinaire adviezen. Game on!

Lees meer