Opinion: Het nieuwe jaar!

Geplaatst: 12 januari 2016 10:00
Aangepast: 1 januari 2018 00:00

De beste wensen, dat zeggen de meeste mensen wanneer ze elkaar de hand schudden na 1 januari. Om klokslag twaalf uur en de gehele eerste dag van het nieuwe jaar zegt men echter meestal (nog) gelukkig Nieuwjaar heh!. Dat dit verandert in de beste wensen, wat eigenlijk maar een beetje raar is. Sommige mensen vinden zelfs dat het slecht is om na zeven dagen iemand nog een voorspoedig nieuw jaar met de aarde om de zon draaien te gunnen, met wat voor term dan ook. Meestal zijn dit de mensen die het hele avonden over persoonlijke principes en opvattingen hebben, maar deze na een paar alcoholische geneugtes zelf volledig overboord gooien en je vervolgens later op de nacht ziet proberen de vrouw van diens broer te zoenen terwijl er nog een stuk wc papier achter uit zijn broek hangt. Nu dwaal ik echter (zelfs voor mijn doen*) wel erg af.

Bij dezen wil ik toch gewoon nog iedereen met deze eerste column van 2016 een gelukzalig, succesvol vruchtbaar nieuwjaar wensen! En de beste wensen voor weer een buitengewoon knallend, leerzaam, ontroerend, vermakelijk en uitdagend nieuw gamejaar.

Een goed gamejaar belooft het al wel te gaan worden als je ziet wat er uit moet komen dit jaar. Volgens huize Scheffer mag de hele game industrie wel een jaartje sabbatical houden, want er is ruimschoots tijd tekort om al die goeie titels te spelen. Maar goed, ik slinger zelfs geregeld nog een 8- of 16-bit game aan, ik heb dus genoeg te spelen tot het einde der tijden. Maar het grappige is, de eerste games zijn al uitgesteld naar 2017. Verveelde gamers wees echter niet ongerust, er komt nog genoeg uit dit jaar. Zou dit jaar dan toch echt Shadow of the Colossus uitkomen? Eerlijk gezegd verwacht ik er helemaal niks meer van. Ik wil namelijk eerst de game in mijn handen hebben of op mijn tv-scherm zien, wil ik het geloven.

*Moet ik echt afleren. Iemand trouwens nog goede voornemens? Ik vind: fuck die voornemens, als je iets anders wil doen, begin dan gewoon gelijk in plaats van oud en nieuw af te wachten. Maar ja, als het voor je werkt (het werkt bijna nooit bij mensen die ik ken), wie ben ik dan om daar wat van te zeggen? Ik schrijf echter wel deze column, niet iemand anders, ha!

Lees meer