Opinion: Het nieuwe seizoen

In de eredivisie rolt de bal alweer, maar ook in het land der games begint alles langzaamaan weer op gang te komen. De gamescom is weer achter de rug, dat betekent dat alle games die dit, net als voorgaande jaren, overvolle najaar zullen gaan verschijnen al wel bekend zijn. Keuzes zullen gemaakt moeten worden, partijen zullen het moeilijk krijgen en anderen zullen gniffelend grote successen boeken. Het nieuwe seizoen is begonnen.

onbekend

Natuurlijk staat dit najaar in het teken van de next-gen consoles, of wacht, de enkele nieuwe console. De PlayStation 4 zal hoe dan ook verschijnen in Nederland op 29 november, maar Microsoft vond ons niet belangrijk genoeg en naar de datum waarop wij Hollanders met een Xbox One aan de slag kunnen blijft het gissen. Maar er is meer dan de gloednieuwe pc met een Sony-kastje eromheen. Meer mensen dan ooit beschikken over een Xbox 360 of PlayStation 3, waardoor de grote games dit najaar wellicht beter zullen verkopen dan ooit.

Er zal slechts een klein deel van de gamers meteen overstappen op de PlayStation 4 en bovendien komen er ontzettend veel games uit, voordat de nieuwe console van Sony überhaupt op de markt is. De 29ste van november is namelijk nog ver weg. De maanden september, oktober en de overige 28 dagen van november staan vol gekalkt met grote releases. Wachten tot je dezelfde game op de nieuwe PlayStation kunt spelen zal dan ook net zo moeilijk worden als het laten staan van een heerlijk voorgerecht met de belofte dat het hoofdgerecht van een nog hoger niveau zal zijn.

onbekend

De Xbox One brengt daarnaast een hele nieuwe dimensie in het laten liggen van games. ReleaSEGAmes van de Xbox One moeten we gedwongen laten liggen tot ze al maanden overtijd zijn, om ze dan waarschijnlijk alsnog voor de volle pond aan te moeten schaffen. Andere games die niet alleen op de nieuwe console van Microsoft uitkomen zou een trouwe Xbox-aanhanger in sommige gevallen een half jaar moeten laten liggen, wellicht langer. Wie dat kan is echter eerder een robot, dan een gepassioneerde gamer.

De trouwe aanhangers van de personal computer hebben echter nergens last van, op de console-exclusives na dan. Of er ook op pc-gebied een grote stap gezet gaat worden, dat is echter nog altijd afwachten. Grafisch zijn de games natuurlijk al eeuwen stukken mooier, maar omdat veel games multiplatform worden ontwikkeld, werden alle remmen nooit helemaal los gegooid. Maar niet alleen het oog zal verzorgd worden, ook qua gameplay moet de nieuwe generatie het een en ander gaan brengen. De toekomst van de pc is daarom ook nog vrij onduidelijk, daar alle aandacht nou eenmaal op de nieuwe consoles is gevestigd. Dat ik een trouwe pc-aanhanger zal blijven, daar steek ik echter mijn hand voor in het vuur.

onbekend

Het nieuwe seizoen is dus onderweg, maar dat dit niet voor iedereen een rooskleurige tijd zal worden, dat staat vast. De nieuwe consoles grijpen momenteel alle aandacht, maar menig gamer zal ook voor het verschijnen van de PlayStation 4 en later de Xbox One genoeg te doen krijgen. Het najaar zit vol, overvol, met uiteenlopende games van verschillend niveau. En dan heb ik het nog niet eens over Nintendo's Wii U gehad, die door de vele sterke games ook alsmaar interessanter lijkt te worden.

Gaan jullie games laten liggen om later de superieure versies op de PlayStation 4 of Xbox One te spelen, of laten jullie je de komende maanden gewoon gaan en zetten jullie de huidige consoles voorlopig nog niet op zolder? Ik ben benieuwd!

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?