Check hier alle Nacon Connect 2024 content

Opinion: Hoe word ik een pc-gamer?

Geplaatst: 17 juni 2011 16:00
Aangepast: 1 januari 2018 00:00

Welkom bij de uitleg die alle andere soorten uitleg overbodig maakt: Hoe word ik een pc-gamer?. Pc-gamers staan bekend om hun elitaire houding tegenover hun platform, de grote hoeveelheden geld die ze ergens vandaan halen en de neiging om altijd de grootste machine te hebben die er bestaat op pc-gebied.'Hoe word ik een pc-gamer, vraag je jezelf nu af. Dat zal ik uitleggen met behulp van dit handige stappenplan.

Stap 1: Ken jezelf
Voordat je naar de computerwinkel toe scheurt, moet je eerst jezelf en jouw voorkeuren kennen. Daarnaast is een flinke portie zelfverzekerdheid ook een must. Pc-gamers komen tezamen op forums. Dit kun je zien als een schoolplein, waar je onderaan de rangorde begint. Hou je taai en negeer de trolls.

Stap 2: Kies je onderdelen
Nu moet je uitkiezen wat voor pc je precies wilt. Denk je dat je met een goedkoop Media Markt-modelletje klaar bent? Dacht het niet. Pc-gamers zullen op je spugen, je uitlachen. Je zult de jongen zijn op het feestje die 'Friday' van Rebecca Black goed vindt. Je zult zelf een computer moeten bouwen. Onderdelen kiezen is als lopen over De Wallen en is ongeveer net zo duur. Iedere keus die je maakt is goed, maar welke keus past bij jou?

Stap 3: Zet je computer in elkaar
Je bestelling is binnen. Als een kind op pakjesavond zit je te kijken naar de dozen die je huis binnengesleept worden. Als beginnend pc-gamer is het verstandig om eerst te kijken waar welk onderdeel moet. Je zult veel kloten de eerste keer, maar dat ben je allemaal vergeten zodra je voor het eerst je vers gebouwde computer opstart. Het is alsof je een kind ter wereld hebt gebracht. Jouw liefdesbaby. Als je dat niet voelt, kun je beter maar weer je computer uit elkaar halen en je PlayStation 3 opstarten.

Stap 4: Pronk met je specs!
Dit is misschien wel het meest belangrijke aspect van de pc-gamer: erkenning. Apetrots dat je bent op je nieuwe computer registreer je je zo snel mogelijk op een willekeurig pc-forum en knal je de specs van jouw lieveling op het internet. Jij denkt dat je een flinke pc hebt gebouwd? Think again. Mensen zullen je uitlachen om je specs. Zeggen dat hun huisdier nog een betere computer heeft. Zelfs als je de beste videokaart hebt gekocht is er altijd die ene pc-gamer die stikt in een pinda van het lachen. Jij hebt een AMD 6990*, hij heeft er twee.
Verlies de hoop echter niet. Ooit ben jij ook een echte pc-gamer en zal je de mensen onder jou ook belachelijk maken. Pc-gaming is een pure hiërarchie. Er is altijd iemand boven je en altijd iemand onder je. Die gozer met die twee AMD 6990's heeft ook zo zijn aartsrivaal. Die aartsrivaal heeft twee keer een GeForce GTX 590**.

Stap 5: Wat nu?
Nu je een verse computer hebt, vraag je jezelf misschien af wat je kunt doen? Je kunt er op gamen natuurlijk, maar echte pc-gamers doen dat nooit voor hun plezier. Zodra je ziet dat je een grafisch veeleisende game op een zeer hoge setting op 60 frames per seconde kan draaien, zet je als de wiedeweerga je game uit en post je op je favoriete forum je prestatie (zie hier ook weer stap 4 voor de teleurstelling die je moet verwerken als iemand anders een nog betere prestaties haalt).

Je bent er nu officieel klaar voor. Zet je schrap voor het avontuur van je leven en maak je klaar voor een reis door de wonderen van de pc-wereld.

Voetnoot
*AMD 6990: de beste videokaart van fabrikant AMD op dit moment. Niet te bètalen voor de normale consument. Enkel de niet-normale pc-gamers van de hoogste tak in de hiërarchie hebben dit privilege. AMD is de concurrent van Nvidia
** Nvidia GeForce GTX 590: Beste kaart van Nvidia. Ook onbètaalbaar voor de normale consument. Concurrent van AMD.

Lees meer