Check hier alle Summer Game Fest 2023 content

Opinion: I sense a disturbance

Potverdorie, jullie zouden kunnen denken dat ik een begin maakte met het citeren van een populair Star Wars-citaat. Te weten: I sense a disturbance in the Force. Maar niets is minder waar, hoewel wel het feit dat de game-industrie aan het veranderen is. De rasechte pioniers, de games die je meenemen in hun eigen unieke wereld, beginnen schaars te worden. Tegenwoordig is het HD-remake X of versie 425 (gechargeerd uiteraard) van die ene game die wij ieder jaar rond hetzelfde moment voorgeschoteld krijgen.

onbekend

Gelukkig zijn er ook uitzonderingen, games die het anders doen, die volledig tegen de stroom ingaan, wat zeg ik? Voor die games is er geeneens een stroom, die creëren hun eigen speelveld en laten ons weer echte gamers zijn. Aan ons de schone taak om te bepalen wat wijzelf willen doen. Waar wij heen willen gaan, hoe wij dat gaan doen. Het is aan ons, 'sky's the limit'.

Al een idee waar ik het over heb? Ik gok van wel. Is dit niet het geval, ga je dan schamen als gamer en liefhebber zijnde. Want er is momenteel één game die mijn aandacht volledig heeft vastgegrepen en niet meer loslaat. Hoe meer ik van deze game zie, hoe meer ik de bevestiging krijg dat deze game een verandering teweeg gaat brengen. Het formaat, nee, hoe groot deze game is kan ik niet beginnen te bevatten. Deze game zal mij opslokken, meenemen op een unieke trip en ik zal er intens van gaan genieten.

Ja, jullie raden het nu natuurlijk wel hè. Ik heb het over No Man's Sky. Deze game is een game waar ik al mijn hele leven op heb gewacht, een echte spacesimulator. Geen direct verhaal, maar een ongekende vrijheid. Je mag in de basis zelf bepalen wat je wilt gaan doen. Een unicum tegenwoordig. Deze game zal mij de vrijheid geven die ik zo graag wil als gamer, de beleving en mij een nietig gevoel geven. Deze game is zo groot, dat ik nooit en ten nimmer alles zal gaan ontdekken. Die gedachte is beangstigend, want ik heb nog nooit een game mee mogen maken die zo onvoorstelbaar groot is.

onbekend

Zoals jullie merken, kom ik superlatieven te kort en wil niks liever dan de loftrompet blijven luiden voor deze game, maar dat leed bespaar ik jullie. Wel ben ik benieuwd wat voor jullie de game is (of gaat worden) die voor jullie de gamewereld heeft doen veranderen. Natuurlijk mag de waarom dan ook niet ontbreken. Ik ben benieuwd!

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?