Opinion: Ik game niet veel

Geplaatst: 23 mei 2013 12:00
Aangepast: 1 januari 2018 00:00
-

Onlangs heb ik de fout begaan door te beginnen met Candy Crush Saga te spelen op mijn mobiele multimedia-apparaat met telefoonfunctie. De game is naar mijn mening een perfecte combinatie van frustratie, lol, verslaving en haat. Dankzij de link met Facebook kun je zien waar al jouw matties zitten, en wat viel mij op? Een hoop mensen die beweren nooit tijd te hebben voor gamen zitten al heel erg ver in het snoepjesland, waar men zeker weten al tientallen uren voor heeft moeten schuiven met snoepgoed.

Ikzelf heb ook maar zelden tijd om eens goed te gaan zitten voor een game, maar besloot eens mijn aantal uren in de week bij te houden via Raptr, een site die al jouw gameactiviteit tot op de minuut kan bijhouden. Wat bleek: in sommige weken waarin ik het gevoel had amper te hebben gegamed bleek mijn totaal aantal uren toch vaak minimaal rond de acht á tien uur te zitten. Sommige weken echter maar drie á vier, al zit het gemiddelde bij mij toch zeker rond de tien uur per week, tot mijn grote verbazing.

Zo heb ik ook gemerkt dat veel mensen die dus beweren geen gamer te zijn, dikwijls veel meer uren gamen dan ik in de week, dankzij onder andere games als Candy Crush Saga. De pot verwijt de ketel? Waarschijnlijk hebben de meeste mensen niet eens door dat ze eigenlijk stiekem evenveel gamen als sommige hardcore gamers. Ik had zelf in ieder geval ook niet door dat ik elke week gemiddeld zoveel uren weet te gamen, dus misschien moet ik mijn gemopper over 'te weinig tijd hebben' maar gewoon voor mij houden, en ga ik nog even kort kijken of ik aan mijn dagelijkse sugar (c)rush kan komen in snoepjesland.

Lees meer