Opinion: Je máákt maar tijd!

Eigenlijk heb ik helemaal geen tijd gehad deze week. Het is een opmerking die ik zelf al erg vaak heb uitgesproken, alsmede iets wat ik iedereen al jaren om mij heen hoor roepen. Zelfs leerlingen van acht jaar die ik les geef spreken deze zin regelmatig uit. Ook mensen die werkloos zijn, niet studeren en heel de dag kunnen doen waar ze zin in hebben, nemen deze woorden in de mond. Tja, waar ruikt dat naar... Bullshit? Voordat de echt drukke baasjes die dit lezen beginnen te gillen: natuurlijk klopt het ook wel eens. Maar toch het is meestal eerder onzin dan waarheid.

onbekend

Prof-gamers bezichtiging: Van gamen je beroep maken.

Mensen die mij enigszins kennen, weten dat ik het eigenlijk altijd zeer druk heb. Hoe dat komt? Eén reden is dat ik veel werk, maar dat is niet de hoofdreden. De voornaamste reden is namelijk dat ik het vooral druk maak voor mezelf. En in de loop der jaren ben ik er ook achter gekomen dat vrijwel iedere keer wanneer ik iemand iets hoor zeggen in de trend van: Ja, nou, deze week heb ik daar gewoon echt geen tijd voor gehad, dit meestal één van de volgende dingen betekent:

Ik was gewoonweg te lui en deed liever andere dingen/

Zit zwaar onder de plak bij mijn partner en hij/zij had mij hiervoor deze week niet ingeroosterd.

Ben het eigenlijk vergeten, maar wil graag net doen alsof mijn leven meer inhoud heeft.

Had er geen reet zin in, maar durf dat niet zo in je gezicht te zeggen.

Ik denk dat ik het druk heb, want ik ben eigenlijk niks gewend en mis discipline.

Klinkt herkenbaar? Maar het gaat nu natuurlijk om dit excuus in relatie met het spelen van games. Als je het op die manier bekijkt, is niet ieder bovenstaande vertaling van geen tijd hebben passend. Je kunt er echter wel eentje aan toevoegen:

Ik wil graag mijzelf belangrijk en volwassen voordoen in het leven, en gamen hoort daar niet bij. Met gamen verdoe je namelijk je tijd. Dus zeg ik maar gewoon dat ik geen tijd heb, ook al zou ik soms maar al te graag stiekem even videospelletjes willen spelen.

onbekend

Zo kan het natuurlijk ook. Gamen en bètaald krijgen tegelijk: win/win!

Maar het punt is dus eigenlijk dat je (bijna) altijd nog wel tijd vrij kunt maken als je iets echt graag wilt, ook al is het lastig. Dat geldt dus ook voor gamen. Of je het dan ook wel wilt, kijk, dat is een tweede. Maar dat hoor je iemand dan weer niet vaak zeggen. Maar interessant overkomen met geen tijd meer om te gamen is dus meestal gewoonweg onzin. En ik heb door schade en schande geleerd dat ontspanning tijdens een drukke week ook belangrijk is en gamen is één van die dingen waarvan ik het meest tot rust kom (ja, zelfs met Silent Hill).

Zelf heb ik nu eindelijk weer lege plekjes gevonden in de week waarin ik tijd máák om te kunnen gamen. Waarom? >SLAP< in je gezicht, want dit behoeft geen uitleg. Dus, beste druktemakers, stel je niet aan. Zeg dat je geen zin hebt om er tijd voor vrij te maken, en hou anders je waffel en pak die controller* op!

*Of toetsenbord en muis. (Deze kanttekening is om het divine PC gaming master race tevreden te houden en mij niet als vogelvrij te laten verklaren.)

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?