Opinion: Kopen of afwachten?

Vanaf vandaag ligt dan eindelijk de Nintendo 3DS in de winkel. De eerste handheld met een heus 3D-scherm. Sowieso het eerste consumentenapparaat met een 3D-scherm waarvoor geen bril nodig is, dat op grote schaal verkocht zal worden. Nou ben ik echt gek op gadgets en innovatie op gamegebied. Daarnaast staat Ocarina of Time nog altijd hoog op mijn lijstje met beste games ooit, dus hoe vet is het wel niet om die game nog eens in 3D te mogen spelen? Samen met al die andere toffe titels die eraan zitten te komen. Je zou dus verwachten dat ik de 3DS vandaag blind aanschaf, maar zo simpel ligt het helaas niet.

Ik ben echt wel overtuigd van het kunnen van het apparaatje hoor. Daar ligt het niet aan. Het is echter de angst voor waar Nintendo in de komende maanden nog mee op de proppen komt, die ervoor zorgt dat ik nog grote twijfels heb. Toen de allereerste Nintendo DS verscheen, was ik er als de kippen bij. Het apparaat bracht met een dubbel scherm met touchscreen echt wat nieuws. Helaas was de vormgeving niet zo geweldig. Bovendien lieten de achtergrondverlichting van de schermen en de D-pad ook wel wat te wensen over. Zo gezegd, zo gedaan. De Nintendo DS Lite zag het licht. Een mooiere vormgeving, fijnere D-pad en betere achtergrondverlichting zorgden ervoor dat ik meteen op de eerste dag een apparaatje bemachtigde.

Vervolgens bracht Nintendo de DSi op de markt, en op dat moment ben ik mijzelf achter mijn oren gaan krabben. Het apparaat was weer een stapje vooruit ten opzichte van de DS Lite, maar dat stapje was wat mij betreft net wat de klein om een aanschaf te rechtvaardigen. Dus wachtte ik af en keek ik toch wat nieuwsgierig naar de extra mogelijkheden van de DSi. Maanden later besloot ik de stap te wagen en een DSi aan te schaffen, tot ik precies op diezelfde dag de eerste geruchten rond de DSi XL hoorde. Weer een nieuwe DS? Dus ik besloot opnieuw te wachten en ook toen de DSi XL in de winkel lag, besloot ik nog even de kat uit de boom te kijken. Dat bleek niet voor niks, want enige tijd later werd de 3DS aangekondigd.

Nu is de 3DS er dan eindelijk. Maar hoe vernieuwend het apparaat ook mag zijn, het werkt nog niet perfect. Zo is de D-pad wat onhandig geplaatst, loopt de batterij behoorlijk snel leeg en werkt het 3D-effect alleen goed vanuit een bepaalde kijkhoek. Je zou zeggen dat hier dus nog genoeg ruimte ligt voor verbetering, en ik weet zeker dat Nintendo dat ook ziet. Daarom heb ik besloten nu maar eens wat langer te wachten. Zo lang ik dat volhoud uiteraard, want het is toch echt wel een verdomd leuk apparaatje.

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?