Opinion: Kwaliteitshonger

In mijn vorige column had ik het al over mijn instelling ten opzichte van grote blockbusters en actiefilms. Ik was - en ben er nog steeds - helemaal klaar mee om steeds maar weer diezelfde riedel te moeten uitzitten. Eerst een introductie op het verhaal, die vaak nog te lang duurt ook. Zit je eens een keer bij een actiefilm, wordt er het eerste half uur niet eens geknokt. (Hallo, regisseur, waar zat je met je gedachten toen je de film in elkaar zette?) Vervolgens een inwisselbaar verhaal, wat meppen hier en kogelregens daar en anderhalf uur later sta je weer op straat, terwijl je bedenkt wat je in die tijd nu allemaal gezien hebt. Afijn, blockbusters en actiefilms, daar ben ik zoals je nu doorhebt wel klaar mee. Tijd om de daad bij het woord te voegen en op zoek te gaan naar dat 'indiegeluk' van mijn vorige stukje. En ja, ik heb het gevonden. Maar ik ben ook nog op zoek naar meer, en daar kun jij me bij helpen! Lees dus vooral verder, zou ik zeggen.

onbekend
Clouds of Sils Maria

Sinds begin september, toen ik uit de kast kwam als indielover, ben ik op een flinke toer geweest. In dit geval gaat het dan niet over indiegames, maar over indiefilms. Of nou ja, of je het echt indiefilms kunt noemen Het zijn voornamelijk films waarin het achtergrondverhaal een relatief grote rol speelt; films waarin personages meer worden uitgediept en waarbij je ook echt een band met ze opbouwt. Of films die origineel zijn in de manier van beeldvoering. Zo ben ik bijvoorbeeld langsgeweest bij het zwart-witte meesterwerk van Sin City: A Dame to Kill For, heb ik genoten van de interactie tussen een filmster en haar assistente in Clouds of Sils Maria (met een fenomenale Kristen Stewart), ben ik ondergedompeld in de wondere en wrede wereld van politie en detectives in A Most Wanted Man en heb ik anderhalf uur lang gekeken naar een bellende man in een auto in Locke (en Tom Hardy in bloedvorm). Een bonte verzameling van vier films die toch één ding gemeen hebben: het zijn pure kwaliteitsfilms. Bioscoopketen Pathé noemt dit soort werken graag PAC-films, voor Pathé Alternative Cinema. Mooie films die iets extra's brengen, met diepgang, adembenemende achtergronden en een verhaal dat lang blijft hangen. De spijker op z'n kop slaan is nog nooit zo'n doeltreffende zinsnede geweest als hier.

onbekend
Locke

Als ik dan zelf al zo goed weet hoe ik mijn honger naar kwaliteit en alternatief entertainment moet stillen, waar heb ik jullie dan nog voor nodig? Simpel. Ik ben op zoek naar precies dit, maar dan in gameformaat. Kwaliteitsfilms met spectaculaire achtergronden, maar dan in gamevorm. Diepgravende verhalen en uitgediepte personages, maar dan interactief. Originele beeldvoering, maar dan niet op het witte doek maar via de controller en mijn console. Kortom: ik wil geen PAC-films, maar PAC-games - en laten we PAC dan voor de gelegenheid ook maar meteen omdopen tot GAV, als in Gameliner Alternative Videogames. Ik ben zeer benieuwd of jullie mij hiermee kunnen helpen en op het goede pad kunnen zetten. Verras me met originele werken. Maak me blij met alternatieve, indie-achtige games waar ik nog lang van zal nagenieten. Breng me naar mijn ultieme indiegeluk!

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?