Opinion: Let's start the game!

Het is je misschien opgevallen dat mijn naam de afgelopen tijd niet boven nieuwsberichten of andere artikelen heeft gehangen. De reden hiervoor is dat mijn opleiding de afgelopen periode meer tijd kostte dan ooit tevoren, waardoor zaken die leuk zijn helaas moesten wijken voor zaken die een serieus karakter hebben. Gelukkig is de drukte nu voorbij en staat de kerstvakantie voor de deur, en realiseer ik me dat ik er de laatste weken voor eens en voor altijd achter ben gekomen: ik ben een gamer!

Ik weet bijna zeker dat iedereen wel eens periodes meemaakt waarin het spelen van videogames moet wijken voor de vaak wat minder leuke zaken zoals opleiding, werk of iets anders (hoewel ik mijn opleiding het grootste deel van de tijd niet ervaar als iets vervelends). Serieuze (en minder leuke) zaken hebben nu eenmaal de drang om zichzelf vooraan in de wachtrij van mensen te positioneren, daar is simpelweg niets aan te doen. What has to be done, has to be done. Toch kun je elke zaak ook bekijken alsof er iets nuttigs uit gehaald kan worden, waardoor je zelfkennis tot een hoger niveau kan stijgen. En dat, lieve lezers, is bij mij gebeurd.

onbekend

Gedurende de afgelopen periode kwam ik tot de conclusie dat er iets miste in mijn leven. Denk maar aan dat liedje van De Dijk, met de volgende tekst: maar als ze er niet is, als ze er niet is, weet een man pas wat hij mist. In dit geval moet je dan die mooie jongedame ('ze' in de lyrics) vervangen door een computerspel, en de 'man' kan uiteraard net zo goed een vrouw zijn. Waar het spelen van games normaal gesproken zo gewoon is en tot één van je vaste wekelijkse bezigheden behoort, is dit tijdens drukke weken opeens niet meer zo vanzelfsprekend. En pas dan ontdek je eigenlijk dat het zo gewoon is, net als dat je gezondheid pas leert accepteren als je er niet over kunt beschikken. Pas dan kun je tot het inzicht komen dat gamen een deel van je leven is geworden, een deel waar je maar moeilijk van af kunt kicken.

Gelukkig heb ik het geluk dat afkicken niet nodig is, en dat is maar goed ook. Waar de najaarsdrukte mij de afgelopen tijd voor het grootste gedeelte voorbij is gesneld (alleen Skyrim kon mijn grijpgrage handjes niet ontlopen), heb ik nu immers een inhaalslag te maken. Je begrijpt dat afkicken van gamen daar niet mee samen kan gaan. Maar nogmaals: dat is gelukkig niet nodig en ik kan vanaf nu dan ook met volle teugen gaan genieten van al het moois dat de uitgevers en ontwikkelaars ons in de laatste weken en maanden van het jaar hebben gegeven. Let's start the game!

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?