Opinion: Meldingen? Ondingen!

Even wat voorgeschiedenis voor ik mijn ergernis ga uiten: onlangs ben ik verhuisd van het altijd regenachtige en bijzonder drukke Rotterdam naar het pittoreske en rustige Bergambacht. Dit brengt natuurlijk wat stress met zich mee, zorgt voor wat irritatie en je raakt er vooral wat vermoeider door. Dus als gamer zoek je de rust in games, door te gamen. En voor het eerst kon ik mij onwijs irriteren aan een luxe-item welke geïmplementeerd zijn in onze consoles.

Afijn, we waren een beetje gesetteld, konden televisie kijken, eten, slapen en de rest wat er een beetje bij komt kijken. Op een rustige avond besloot ik, voor het eerst in een ruime maand tijd, weer eens te gaan gamen. De PlayStation 4 wist trots een piep te maken, om aan te geven dat hij aan mag. Vervolgens begroette hij mij met de vraag wie er achter de controller zat. Na dat bevestigd te hebben kwam de eerste melding in beeld dat er een update is voor Far Cry Primal. Prima, laten we doorgaan. Alleen toen die melding verdwenen was, kwam de volgende tevoorschijn dat eigenlijk The Division wel een update kon gebruiken. Oké, dat gebeurt dan ook. Ondertussen zet ik Unepic aan en de game start nog niet op of ik krijg weer een melding dat er een software-update is voor de PlayStation zelf. Inmiddels ben ik een klein beetje geïrriteerd, maar toch start ik de update en laat ik de PlayStation zijn gang gaan.

onbekend

Zucht, de Xbox One gaat aan. Eigenlijk iets wat ik niet wilde doen in eerste instantie, omdat de Xbox niet meer mijn voorkeur heeft. Enfin, gelukkig staat Just Cause 3 er op en even doelloos ronddwalen in Medici moet mijn irritatieniveau doen zakken. Toch denk ik dat jullie de 'maar' al zien aankomen, want de Xbox moet namelijk na een maandje stilstaan ook een update krijgen. Aangezien je bij de Xbox gewoonweg niet verder kan zonder dat deze de update krijgt, ben ik genoodzaakt dit af te wachten. Oh ja, even voor alle duidelijkheid: internet in Bergambacht is niet bijster snel. Met een gemiddelde van 15 Mbit/s mag ik in mijn handjes klappen als Netflix enigszins HD-achtig lijkt. Al balend wacht ik de update af en ben ik blij dat eindelijk een game paraat staat.

Aangezien de controller van de Xbox One nog steeds op batterijen werkt, kan je raden dat die van mij op waren. Natuurlijk heb ik weer eens geen nieuwe in huis. Zucht, dan maar weer terug naar de PlayStation. Alles had een update gehad en ik kon eindelijk gamen. Far Cry Primal staat op me te wachten en gretig start ik de game. Een melding verschijnt dat The Division geüpdatet is, gevolgd door de melding dat Rocket League geüpdatet is en direct daarna komt een vriend online. En dat was direct de druppel. Stante pede ga ik elke console langs om alle vormen van meldingen uit te zetten. De PlayStation bezorgt me niet elke tien minuten een storend vlak linksboven, de Xbox blokkeert niet meer het halve scherm met zijn irritante blokken en de Wii U knippert niet meer irritant met zijn blauwe lichtje als er weer iets in de aanbieding is in de Nintendo eShop.

Zo, ik heb het van me af geschreven, dat was eigenlijk de insteek van deze column. Toch ben ik benieuwd of jij je ook kan irriteren aan vervelende en onnodige meldingen die in de tijd van de Nintendo 64 er nog niet waren. Laat het me vooral weten in een reactie!

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?