Opinion: Movember Rain: want van snoeien komt loeien

Geplaatst: 29 oktober 2018 16:00
Aangepast: 3 februari 2024 13:30

Movember, iemand heeft het ooit een goed idee gevonden om de bovenlipbegroeiïng - of deze nu weelderig is of schamel - in de elfde maand van het jaar met chirurgische precisie van diens vleselijke ondergrond te scheiden. Wat ooit begon als een actie voor de gewaarwording van terminale mannenkwaaltjes, is door de hype ervan een trend geworden. De aandelen Gillette knallen weer door het dak gezien de Mach 3 scheermesjes met mach 5 bij de Kruidvat over de toonbank vlammen. Toch is Movember in sommige gevallen niet echt een aanrader, vooral in de gaming-industrie. Er zijn namelijk van die figuren die echt niet meer om aan te gluren zijn zonder hun lipbebossing.

onbekend
Reddit

Nee voor het gemak Mario even. Deze timmerman/loodgieter - ligt eraan hoe lang je al matties met hem bent - is onlosmakelijk verbonden met zijn volle moustache. Ik bedoel, er zijn zelfs streamers die helemaal para worden van alle losse haartjes die Nintendo tegenwoordig heeft gerenderd, maar ik zou er helemaal van ondersteboven raken wanneer deze perfect gerenderde bovenlipversiering ineens met wortel en al van die Italiaanse bakkes zou zijn verwijderd. Uiteraard geldt dit ook voor Wario, Luigi, Waluigi en al die andere besnorde Nintendo-coryfeeën

Maar goed, niet alleen Nintendo zou behoorlijk gezichst(haar)verlies lijden wanneer het concept van Movember naar de industrie zou overwaaien. Ook SEGA kan dan niet meer met Dr. Robotnik - a.k.a. Dr. Eggman - op de proppen kunnen komen. Het zijn namelijk deze weelderige bos haren en zijn idiote jaren ‘90 gabberbrilletje die hem nog enigszins zijn kwaadwillende imago bezorgen. Het vrijwillig afstaan van zijn lipfoliage gaat hem gegarandeerd niet dichter in de buurt van een Chaos Emerald brengen, maar eerder in de buurt van een Gay-os Emerald.

onbekend

Kan ik nog iemand benoemen? Ja hoor, gemakkelijk! In de wereld van videogames kan een snor namelijk ook dienen als afleidingsmanoeuvre. Je weet wel, in het geval je haar nooit echt lekker zit en je met je snor daar de aandacht een beetje van af kan halen. Tekkens Heihachi (gezondheid!) Mishima is daar een perfect voorbeeld van. Deze ouwe zak heeft het al niet zo gemak. Bovenop heerst de vleespet en aan de zijkanten krijgt hij zijn grijze lokken met geen haarbeton plat, dus die Hulk Hogan-eske snor leidt de aandacht daar perfect van af. Deze afscheren om een beetje exposure voor prostaatkwaaltjes te wekken, haalt de mannelijkheid nog sneller uit Heihachi dan… ehm… prostaatkwaaltjes

Je hoort het al, ik ben niet direct een voorstander van Movember. Ik snap het idee erachter, maar je mannelijkheid op het spel zetten om wat aandacht te creëren voor übermannelijke issues voelt wat counterintuïtief. Daarbij ben ik altijd al heel blij wanneer mijn amper groeiende vlas enigszins wat mannelijke vormen begint aan te nemen, dus ik zou wel geschift zijn om er dan het mes overheen te halen. Nee, de Kruidvat verdient geen ene eurocent aan mij en Gillette zal door mij niet in nettowaarde stijgen. Betekent dit dat ik zero fucks geef om de achterliggende beweegreden? Zeer zeker niet! Trubbels met je junk is serieuze handel waar niet lichtzinnig over gedaan moet worden. Maar mijn bovenlip daarvoor snoeien… no sir! Ik ben niet bepaald een Henry Cavill die het in luttele seconden weer kan laten aangroeien... Hopelijk denken Mario, Luigi, Waluigi, Robotnik, Heihachi en alle andere snorrebazen er hetzelfde over. Laat dat ding maar zitten, dan zit het wel snor wat mij betreft.

Patrick Meurs Columnist

Beeldspraak, woordspelingen en voornamelijk flauwe grappen zijn voor Patrick de dagelijkse kost. Deze Brabantse flapuit neemt nooit een blad voor de mond waardoor zijn mening altijd lekker recht voor de raap is. Gamen kan hij niet en dat vindt hij eigenlijk helemaal niet erg. Sterker nog, hij kan er wel om lachen dat hij in de lobby al gesniped wordt.

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord