Opinion: Niet zeuren, gewoon Mass Effect 3 spelen!

Een tijdje terug gingen sommige fans van Mass Effect helemaal door het lint, nadat ontwikkelaar BioWare bekend had gemaakt dat er op de dag van de release van Mass Effect 3 al downloadable content (het 'From Ashes'-pakket) beschikbaar zou zijn. Volgens de boze fans had deze content net zo goed op de disc van de volledige game kunnen staan. BioWare counterde dat argument door te zeggen dat de game zelf al een tijdje af was (en dus waarschijnlijk ook al op de schijfjes werd gedrukt), en dat men na het afmaken van het eigenlijke spel pas was begonnen met de DLC. In een nieuwsbericht dat je vorige week op onze website hebt kunnen lezen sprak dat echter weer tegen, door aan te tonen dat de pc-versie van Mass Effect 3 al bestanden op de disc had staan die eigenlijk bij de DLC hoorde. Comotie alom dus, en dat allemaal omdat sommige gamers er niet tegen kunnen dat er op de dag van de release al extra content beschikbaar is. Maar waarom zeuren ze nou eigenlijk?

Oké, ergens kan ik wel begrijpen dat fans boos worden bij zogenaamde 'Day One DLC'. Aan de andere kant denk ik juist altijd positief over dit soort dingen: je hebt meteen al extra content tot je beschikking. Bij sommige andere games moet je maanden wachten alvorens de ontwikkelaar besluit om nog eens iets extra's uit te brengen, maar in dit geval kun je gewoon al meteen de speelduur van je game verlengen. Daarnaast hoef je niet weer helemaal opnieuw in de 'flow' te komen, daar zit je immers al helemaal in. Ook wordt je spelervaring waarschijnlijk een stuk beter door de DLC; sowieso wordt het verhaal nog verder uitgebreid dan al het geval was. Voor diegenen die Mass Effect vanaf het begin hebben gevolgd betekend dat dus nog een extra verdieping in het toch al toffe verhaal.

onbekend

En voor iedereen die alsnog zeurt dat de DLC 'te vroeg' is gekomen: koop het dan gewoon wat later. Wie verplicht je immers om meteen op de dag van de release ook al de extra content te downloaden? Juist, niemand! Je kunt dus ook eerst het hele verhaal doorspelen, om vervolgens nog extra fun te beleven door de DLC er nog achteraan te spelen. Een win-win situatie dus, als je het mij vraagt. Niet zeuren dus, gewoon spelen; een game als Mass Effect 3 verdiend dat!

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?