Opinion: Nieuwsmening

In een column mag je je eigen, ongezouten mening geven over alles wat de afgelopen tijd in de wereld is gebeurd. In dit geval meer specifiek in de wereld van games, natuurlijk. En ik dacht, laat ik dat nu eens letterlijk nemen, en lekker volgens dat instructieboekje gaan werken. Drie nieuwtjes uit ons gamewereldje, en wat ik daar nou eigenlijk van vindt. Lekker bitchen op video's, bijvoorbeeld. Of vol lof spreken over de uitspraak van een ontwikkelaar, of een uitgever, of van wie dan ook. Lekker toch? Gewoon opschrijven wat er in je opkomt, veel makkelijker kan het eigenlijk niet.

Eerste nieuwtje dan maar? Wellicht niet helemaal gamegerelateerd, maar voor Gameliner.nl zeker niet minder leuk: Peter is vader geworden en schreef daar vorige week al over in z'n column. Allereerst natuurlijk de hartelijke felicitaties van mijn kant, en dat het maar een echte gamer mag worden! Have fun, Peter!

En door. Een opvallend ander bericht deze week was een video over de Collector's Edition van The Order: 1886. Je weet wel, zo'n overpriced boxje met een aantal fanartikelen. Hoewel, overpriced normaal gesproken bevat zo'n editie toch nog aardig wat materiaal, in ieder geval genoeg om de relatief hoge prijs nog enigszins te rechtvaardigen. Niet in dit geval, echter. De Collector's Edition van The Order: 1886 bevat natuurlijk de game zelf, een mooi beeldje van het hoofdpersonage, DLC, stickers (hoera!) en een kijkje achter de schermen. En that's it. Serieus? Er zit niet meer in? Waar is het mooie artwork-boekje gebleven? Waar is een mooie, grote poster die je op je kamer kunt ophangen? Waar is de map van de game, bij voorkeur geprint op echt perkament? Oké, er zit best wel wat leuks in, maar voor mijn gevoel echt niet genoeg om een Collector's Edition te rechtvaardigen.

onbekend

Ten slotte het trieste bericht dat het Officieel PlayStation Magazine ermee gaat stoppen. Te weinig abonnees om nog door te kunnen gaan met de maandelijkse editie. Een gevalletje van pech, of is er toch iets anders aan de hand? Want waar is bijvoorbeeld een mooie, overzichtelijke website? Als ik naar www.officieelPlayStationmagazine.com ga, krijg ik alleen een forum voorgeschoteld. Waar zijn de laatste nieuwtjes dan, zoals op een echte nieuwswebsite? Waar is de link om je te abonneren, die toch eigenlijk groot in beeld zou moeten staan? En misschien nog wel het belangrijkste: waar is de digitale editie van het magazine? Of is het echt zo dat je OPM alleen maar op geprint papier kon lezen? Tja, geen wonder dat je niet meer rond komt als je niet met je tijd bent meegegaan. Je zou bijna al je medelijden verliezen. Misschien kijk ik niet ver genoeg en zijn al deze opties wel op één of andere (legale) manier aanwezig, maar in dat geval duidelijk niet aanwezig genoeg om op te vallen. Desalniettemin: vaarwel, PlayStation Magazine!

onbekend

Waar ik nu benieuwd naar ben: heb jij dezelfde mening over de twee bovenstaande nieuwtjes? Of denk je er anders over? Laat het gerust weten in een reactie, op deze column of onder het desbetreffende nieuwsbericht.

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?