Opinion: Nintendo gaat op zijn bek

Geplaatst: 26 maart 2010 10:46
Aangepast: 1 januari 2018 00:00
-

Deze week kondigde Nintendo aan ergens binnen nu en een jaar met een nieuwe Nintendo DS te komen, onder de voorlopig naam 3DS. Dat dit de uiteindelijke naam van het apparaat gaat worden lijkt ook vrij waarschijnlijk, aangezien deze handheld 3D beelden zal kunnen weergeven. En nee, we hoeven straks niet met z'n allen met zo'n idioot brilletje in de trein, bus of waar dan ook te zitten gamen. Voor de techniek die Nintendo gaat gebruiken zou je namelijk geen brilletje meer nodig hebben. De vraag is nu echter: Wie zit hier eigenlijk op te wachten?

De consolegiganten, en met name Nintendo, hebben de afgelopen jaren flink aan de weg getimmerd en nieuwe doelgroepen aangeboord. Opeens was gamen niet meer enkel weggelegd voor nerds, maar stond je moeder voor de tv te swingen en zat je oma haar hersenen te trainen. En nu komt er dus weer een nieuwe handheld, terwijl de DSi XL pas net in de winkel ligt. Wie gaat zo'n nieuwe handheld kopen? Als fanatieke gamer ben je gewend om eens in de zoveel jaar één of meerdere nieuwe consoles te kopen. De casual gamer komt echter pas net kijken in de wereld van de games. En zouden zij al op een nieuwe console of handheld zitten te wachten?

Nintendo zal het daarom denk ik, hoe leuk het 3D element ook zal zijn, in het begin vooral van de fanatieke achterban moeten hebben. Die achterban moet altijd alles hebben. Ik ben ook zo'n gamer. Ik moet alle consoles hebben, ook al heb ik mijn PSP en DS enige tijd geleden verkocht, puur omdat ik er bij gebrek aan sterke games niets mee deed. De laatste tijd begon het toch wat te kriebelen. Met titels als Professor Layton, waar ik toch best wel nieuwsgierig naar ben, stond ik op het punt opnieuw een DS te kopen, en dan in dit geval de ouwelullen variant, de DSi XL. Het bericht over de 3DS heeft mij echter anders doen besluiten. Ik kijk nog even de kat uit de boom. En als een fanatieke gamer als ik al de kat uit de boom kijkt, hoe zit dat dan met andere fanatieke gamers, laat staan de casual gamer? Nieuwe consoles zijn altijd tof, maar door een overdaad zou Nintendo best wel eens heel hard op z'n bek kunnen gaan.

Lees meer