Opinion: Oude liefde roest niet

Geplaatst: 7 mei 2010 12:00
Aangepast: 1 januari 2018 00:00

Kunnen jullie je nog mijn één na laatste column herinneren? Waarschijnlijk niet meer, maar dat maakt niks uit. Op deze pagina is die terug te lezen. Kort gezegd kwam het er op neer dat mijn enthousiasme voor Nintendo langzaam aan het verminderen was. Ik voelde mij niet meer zo betrokken en voelde de magie van vroeger wegglippen. Nu, ruim drie maanden verder, begint er toch weer iets te bloeien tussen ons en voel ik weer de kriebels. Heerlijk!

Hoe kwam deze liefde dan weer tot bloei? Nou, eigenlijk begon het met een simpel spelletje. Mahjong Party Pack bracht de lol weer terug. Niet alleen bij mij, maar ook mijn vriendin beleefde er veel puzzelvertier aan. Drie weken later volgde Red Steel 2, voor mij één van de beste games dit jaar. Alles klopte gewoon; zeer solide besturing, mooie graphics en een goed verhaal. De Wii draaide weer overuren en ik genoot van elk moment. Toen daarna op Goede Vrijdag de all-time klassieker Super Mario Kart voor de Virtual Console beschikbaar kwam, moest ik zelfs even een traantje wegpinken. Het lange wachten op deze topper was eindelijk voorbij! En de liefde was weer terug.

De komende tijd verwacht ik de band met Nintendo verder te versterken, want er komen veel games waar ik flink naar uitkijk. Het begint al deze dag met Sin and Punishment 2: Successor of the Skies. Monster Hunter Tri moeten we niet vergeten, want ik lees en zie veel positiefs over deze game van Capcom. En dan nog verder Super Mario Galaxy 2, Metroid: Other M, Epic Mickey, de nieuwe Zelda en ga nog maar even door. Mooie tijden staan mij en mijn Wii te wachten en ben ik in een creatieve bui dan kan ik altijd nog mijn eigen kleine game maken op de DS met WarioWare: Do It Yourself. Leuk, leuk, leuk!

Straks op de E3 komen alle grote ontwikkelaars en uitgevers weer met hun nieuwste games en accessoires. Ik kijk er nu al naar uit, maar ik ga vooral Nintendo goed in de gaten houden met welke nieuwe innovatieve producten zij ons hopelijk weer gaan verbazen. De Nintendo 3DS schept bij mij hoge verwachtingen en ik wil eigenlijk nu al een pre-order plaatsen.

Zo zie je maar hoe er in een paar maanden toch weer veel kan veranderen. Het vuur brandt weer als vanouds en voor even voel ik mij weer die kleine jongen. Laat dit gevoel nog maar zo lang mogelijk aanblijven en als het minder wordt....nou ja, dan gebeurt er waarschijnlijk wel weer iets magisch en komt het weer terug. Oude liefde roest gewoon niet!

Lees meer