Opinion: Peter's Mopper Marathon

Geplaatst: 6 augustus 2018 16:00
Aangepast: 2 februari 2024 22:26

Het zonnige weer is een reflectie voor mijn enthousiasme om het feit dat we bij Gameliner weer begonnen zijn met de column sectie. Waarom? Zodat ik al mijn gal met regelmaat kan spuwen natuurlijk. Ik zal zo nu en dan eens wat positiefs proberen te zeggen, maar belofte maakt schuld. Pin mij er dus maar niet op vast. Er valt nog altijd genoeg te mopperen en dat is maar goed ook. Anders zou ik enkel nog columns kunnen typen vol positiviteit en liefde. Alleen de gedachte hieraan maakt mij al een beetje onwel. In menig retrospectief zal ik al meer dan genoeg liefde het internet inpompen, en dat is meer dan genoeg. Om even wat in te halen na deze lange column-sabbatical, houd ik in deze column eventjes een moppermarathon. Dus ga er eens goed voor zitten en laat het zure azijn over je heen komen.

Het is ontzettend irritant dat Nintendo alle games van de Wii U opnieuw uitbrengt op de Switch, en dat die enkele Amiibo die ik nog wil hebben nooit ook maar ergens te krijgen is behalve online tegen scalpprijzen. Ach, ik zal nog een loftrompetje tussendoor laten schallen over het re-releasen van de NES Classic Mini. Ik heb als een waar eerste wereld probleem met Nintendo de issue dat ik met mijn online account maar één handheld tegelijkertijd kan registreren. Met mijn NEW 3DS heb ik een nieuw account moeten aanmaken, maar iets kopen in de store kan ik dus niet met mijn creditcard. Fijn geregeld. Net als dat niks gelinkt is. Zo heb ik A Link to the Past voor alle platforms telkens opnieuw moeten kopen.

Nog iets wat ik van de zotte vind, is de gemiddelde prijsklasse waar collector’s editions zich in zijn gaan bevinden dit jaar. Eerst was een collector's edition iets waar je maximaal honderd euro voor betaalde en dan kreeg je er allerlei moois bij. Nu zitten we met een Red Dead Redemption 2 die honderd euro durft te vragen voor een steelcase en een mapje, een Resident Evil 2 collector’s edition van minimaal tweehonderd euro, een Darksiders 3 editie van rond de vierhonderd euro en bij de Square Enix Store lijkt wel alsof overal een extra cijfertje is bijgezet.

Ondertussen probeert Ubisoft de trouwe fan ook nog verder uit te wringen door bij de betaalbare speciale edities maar één beeldje mee te geven dat overduidelijk onderdeel is van een twee-beeldig diorama. Oh wil je nu toch die tweede figurine erbij? Leg dan maar even 250 pegels neer. Ik ben dol op collector’s editions, maar ik stop er nu mee. Als we dit allemaal blijven kopen kun je volgend jaar alleen nog idiotere edities kopen voor duizend euro, of tegen inlevering van een blok goud. Rot op.

Valt er nog meer te zeuren? Reken maar. Bethesda heeft nog geen half jaar geleden gezegd te willen blijven focussen op singleplayer gameplay, maar komt nu wel met Fallout 76 op de proppen. Fallout 180 was toepasselijker geweest. Maar ik weet ook niet of ik het Bethesda echt kwalijk kan nemen. Laatst stond ik bij een Game Mania, waarbij in het aanbiedingenschap alleen maar (erg goeie) Bethesda games lagen. De gemiddelde bezoeker die daar kwam zag er ook niet uit alsof dat hij/zij kon lezen, dus wellicht zit daar een verband. Niet iedereen hoeft van mij intelligente diepgaande singleplayer games te gaan spelen, maar het is wel fijn als deze blijven uitkomen voor mensen zoals ik: Gamers die geen ene reet hebben met die stompzinnige online schijtgames.

Maar laat ik dan toch met een positieve noot eindigen: de game industrie is nog nooit zo gevarieerd geweest en zo rijk aan vele verschillende games. Alle door mij eerder genoemde studio’s en bedrijven zorgen met name voor veel goeie titels op de markt. Alles wordt jammer genoeg wel steeds meer digitaal. Stel, de stekker gaat eruit bij Steam, dan is het bye bye met al je games. En je hebt niks om mee te pronken in huis. Damn. Eindig ik toch weer met gemopper. Ik kon het niet laten.

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord