Check hier alle The Game Awards 2023 content

Opinion: PSN Blues

De afgelopen week waren er een heleboel PS3 gamers behoorlijk de zak toen het PlayStation Network door een hack-aanval onderuit werd gehaald. Niemand kon meer Black Opsen (kon toch al bijna niet) of LittleBigPlanetten tegen andere gamers. Een sociaal medium voor de in het algemeen toch al misantropische gamer was uitgeschakeld.

De misère was niet beperkt tot het niet online kunnen gamen. Op diverse fora brak het duel tussen PS3 en Xbox 360 fanboys opnieuw los. Waar vroeger PS3 haz n0 gam3z omgomg LOL het standaard argument was kon nu het PS3 haz n0 mult1play3r omgomg LOL argument uit de kast worden gehaald om de e-penis te verlengen. PS3 fanboys weten zich hier moeilijk tegen te weren, maar hebben er toch blind vertrouwen in dat het wel weer goed zal komen. Tja, zonder blind vertrouwen mag je jezelf immers geen fanboy noemen, toch?

Anonymous zou al eerder een aanval hebben gedaan op het PSN rond de zaak tussen Sony en de hacker die de beveiliging van de PS3 had gekraakt. Anonymous ontkende dit echter. Maar ja, hoe kun je in zo'n extreem losse en versplinterde groepering precies weten wat de andere helft van de groep doet?

De hack-aanval ging echter waarschijnlijk om iets heel anders: de creditcardgegevens van de mensen die op het PSN zitten. Maar velen ervaren dit als een secundair probleem. Want wat is nou erger: niet kunnen gamen of een kater die aan het eind van de maand op je creditcard afschrift staat?

Ik hoop voor de afkickende PS3-junkies dat het PSN weer snel de oude is. Ik ga ondertussen even gamen op mijn pc. Potje Battlefield: Bad Company 2, iemand?

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?